OnePlus 7T kan sneller opladen dan OnePlus 7 Pro, maar geen draadloos opladen

OnePlus 7T kan sneller opladen dan OnePlus 7 Pro, maar geen draadloos opladen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OnePlus 7T-snellaadtechnologie

OnePlus komt voor de lancering van de OnePlus 7T en de OnePlus 7T Pro regelmatig met nieuwe informatie naar buiten. Zo lekte het bedrijf onlangs al enkele officiële productfoto's van de OnePlus 7T waarin het nieuwe design uit de doeken wordt gedaan. Nu is het OnePlus CEO Pete Lau die meer informatie geeft aan TechRadar over de toestellen, en meer bepaald over het snelladen.

Hij onthult daar Warp Charge 30T, dat is de naam voor de nieuwe versie van de snellaadtechnologie van het bedrijf. "Wij geloven dat Warp Charge 30T de beste oplossing is voor opladen in het dagelijks leven", aldus de CEO. "Je kan de telefoon 23 procent sneller opladen, zelfs als je hem gebruikt", maakt Pete Lau bekend. Over draadloos opladen zegt Pete Lau het volgende: "Draadloos opladen zorgt nog niet voor een snelle ervaring, waardoor we het niet in onze apparaten gebruiken."

Vermoedelijke OnePlus 7T

Gelekte beelden van de OnePlus 7T

Geen draadloos opladen

Uit die uitspraken leren we een aantal zaken. Als eerste bedoelt Pete Lau dat de snelheid van het opladen is verbeterd, maar dat het vermogen hetzelfde is gebleven, namelijk 30 watt. Als tweede leren we dat OnePlus-fans hun hoop op de komst van een functie voor draadloos opladen die hoop weer even mogen opbergen. OnePlus is één van de laatste, grote smartphonefabrikanten die bewust niet inzet op draadloos opladen omdat het trager werkt dan snelladen met een bedrade oplader.

Toch zien we dat meer fabrikanten er in slagen om draadloos opladen naar een hoger niveau te tillen. Huawei introduceert een 27 watt snellaadtechnologie voor draadloos opladen met de Mate 30 Pro. Ook wat bedraad opladen betreft, lijken andere fabrikanten OnePlus te snel af te zijn. Samsung heeft met de Note 10 Plus een 45 watt snellader, Huawei heeft sinds vorig jaar een 40 watt oplader en OPPO stelde recent zijn 65 watt SuperVOOC-technologie voor.

Vind jij snelladen belangrijk, en wat met draadloos opladen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Design van de telefoon

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk