OnePlus 7(T) ontvangt eindelijk Android 11-en OxygenOS 11-update

OnePlus 7(T) ontvangt eindelijk Android 11-en OxygenOS 11-update

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OnePlus heeft zijn Android 11-update klaar voor de OnePlus 7- en 7T-reeks van toptoestellen uit 2019. De stabiele update voegt alle nieuwigheden van OxygenOS 11 toe en ook een beveiligingspatch van februari. De update wordt gefaseerd uitgerold

OnePlus 7(T) Android 11

De OnePlus 7T is dan eindelijk aan de beurt om de update naar Android 11 te ontvangen. OnePlus rolt nu gefaseerd zijn update uit, dat meldt XDA Developers. Op de OnePlus 7T zien we alvast op basis van een screenshot dat de update 2625 MB in beslag neemt. OnePlus heeft het nieuws over de update nog niet zelf naar buiten gebracht.

Gebruikers die de update al hebben ontvangen kunnen aan de slag met alle verbeteringen die je zowel in Android 11 als OxygenOS 11 terugvindt. De software van OnePlus-telefoons kreeg een hele make- over met de update en heeft nu een interface waardoor telefoons beter geschikt zijn voor gebruik met één hand.

OnePlus 7(T) ontvangt eindelijk Android 11-en OxygenOS 11-update

Nieuw in OxygenOS 11

Verder verbeterde OnePlus ook de interface van de camera en de Shelf kreeg een geheel nieuw uiterlijk. De donkere modus is voortaan te vinden in de snelle instellingen en Game Space gaat nu beter met meldingen om tijdens het gamen. OnePlus keek ook naar de galerij-app, want die kreeg prestatieververbeteringen en een verhaalfunctie die zelf filmpjes maakt op basis van jouw foto's. Als laatste is er nog de beveiligingsupdate van februari die met de update verschijnt, en het is opmerkelijk dat OnePlus niet voor de recentere patch van maart kiest.

De Android 11-update komt er nu eindelijk nadat er in het najaar van 2020 voor het eerst vertragingen kwamen met de uitrol van de Open Bèta voor de OnePlus 7- en 7T-reeks. Later werd de update nogmaals uitgesteld, en eind januari kon de bètafase dan toch beginnen.

OnePlus 7(T) ontvangt eindelijk Android 11-en OxygenOS 11-update

Update installeren

XDA deelt al installatiebestanden waarmee je de update alvast kan installeren op de OnePlus 7T en OnePlus 7T Pro. Zodra je zo'n pakket hebt gedownload kan je zelf de update forceren op je telefoon. Ga dan naar 'Instellingen' > 'Systeem' > 'Systeemupdates' > 'Lokale upgrade' om dan het installatieppaket te installeren en de update uit te voeren.

Gerelateerde artikelen

Sommige gebruikers die de update al installeerden, meldden wel dat er alvast fouten in de software zijn ontdekt en dat de camera-app bijvoorbeeld niet meer functioneert. Het is dus aangeraden om te wachten tot je de update Over The Air (OTA) ontvangt in een melding op je smartphone. Heb jij de update al ontvangen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk