OnePlus 7T moet het ontgelden in zware duurzaamheidstest

OnePlus 7T moet het ontgelden in zware duurzaamheidstest

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

OnePlus 7T

Bij de OnePlus 7T experimenteert de fabrikant voor het eerst met een ronde cameramodule. Dat is een logisch gevolg na alle vierkante en horizontale cameramodules van de afgelopen tijd. Ondanks dat je natuurlijk niet de hele tijd naar de achterkant kijkt, geeft het wel een speciale uitstraling, wat ons betreft een geslaagd ‘experiment’. Of dat experiment ook zo geslaagd blijkt in Zach’s testen op de OnePlus 7T, dat zullen we zien in zijn duurzaamheidstest. Daarbij gaat hij telefoons te lijf met de hardste mineralen op aarde, vuur en gewoon de nodige spierkracht voor zijn eigen buigtesten.

OnePlus 7T JerryRigEverything

JerryRigEverything plaatst zowat wekelijks – na de lancering van nieuwe telefoons – de testen op zijn YouTube-kanaal. Zo nam hij recent de Samsung Galaxy Fold onder de loep; ook de A50 verscheen in een video van Zach – de man achter de duurzaamheidstesten. Ditmaal komt de OnePlus 7T aan bod in een video van JerryRigEverything. Zoals we van de duurzaamheidstesten gewend zijn, begint het met testen aan het scherm. Daarbij krast het 6,55-inch AMOLED-paneel van de 7T, als Zach bij zijn zesde mineraal toekomt, standaard voor schermen die voorzien zijn van Gorilla Glass-bescherming.

Pijnlijke buigtest

Na het achterlaten van de krassen op het scherm, vervolgt Zach zijn weg naar de aluminium zijkant van de 7T. Zodra zijn stanleymes over de zijkant krast, verdwijnt de blauwe coating en verschijnt de originele (zilveren) kleur van het aluminium. Zoals we inmiddels wel gewend zijn, hoef je je bij deze cameramodule geen zorgen te maken over krassen - OnePlus gebruikt immers glas over de module om krassen tegen te gaan. Zodra het stanleymes al zijn taken voltooid heeft, komt de aansteker weer in beeld. De OnePlus 7T overleeft deze ‘vlammentest’ voor 25 seconde, en herstelt daarna bijna volledig.

OnePlus 7T JerryRigEverything

Als laatste volgt de standaard buigtest voor de OnePlus 7T. OnePlus wist tot op heden altijd te slagen voor de buigtest van JerryRigEverything. Ditmaal is het eindresultaat pijnlijker - bij de eerste buiging verschijnen er namelijk als scheuren in het glazen paneel van de 7T. Deze lopen van het midden van de telefoon, tot aan de ronde cameramodule. Het moeilijk te zeggen, of deze module iets te maken heeft met de scheuren. Zach stelt dat de 7 Pro de buigtest wel overleefde, toen nog met de ‘langwerpige’ cameramodule – al met al dus een pijnlijke klap voor de 7T.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk