OnePlus: eigenaars van OnePlus 7(T) moeten langer wachten op Android 11

OnePlus: eigenaars van OnePlus 7(T) moeten langer wachten op Android 11

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OnePlus maakt bekend dat eigenaars van de OnePlus 7 en de 7T wat meer geduld moeten hebben alvorens de Android 11-update arriveert. Er is momenteel een technisch probleem met de update.

OnePlus 7(T) Android 11

Eerder raakte belend dat OnePlus zijn 7- en 7T-vlaggenschepen van 2019 dit jaar nog van een update naar Android 11 zal voorzien. Vanaf september konden gebruikers de update verwachten. Ondertussen heeft het merk bevestigd op zijn Chinese forum dat het die deadline niet zal halen wegens vertraging.

Officieel gezien gaat die mededeling van OnePlus niet over OxygenOS, maar wel over HydrogenOS, de softwareschil die het merk in zijn thuisland gebruikt. Toch is het nagenoeg zeker dat die vertragingen bij de Android 11-update ook een effect zullen hebben op OxygenOS.

OnePlus: eigenaars van OnePlus 7(T) moeten langer wachten op Android 11

Updateproblemen

OnePlus legt uit dat er voor de Android 11-update een probleem is met de decryptie van data op de OnePlus 7- en 7T-reeks. Het bedrijf is ook in contact met chipmaker Qualcomm om tot een oplossing te komen. Het is momenteel nog niet bekend hoe groot de vertraging zal zijn die OnePlus zal oplopen.

Gerelateerde artikelen

Vorig jaar startte OnePlus nog in november met de Android 10-update voor de OnePlus 6- en 6T-reeks waardoor het als een van de eersten zijn oudere toestellen van een update voorzag. Dit jaar heeft het merk ook heel wat meer toestellen die het van een update naar de nieuwe versie van Android moeten voorzien, want het merk bracht drie midrange- en-budgettoestellen op de markt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over OnePlus? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk