OnePlus 7(T): Android 11-update loopt fout, oplossing onderweg

OnePlus 7(T): Android 11-update loopt fout, oplossing onderweg

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Gebruikers melden heel wat problemen met de Android 11-update van hun OnePlus 7- en OnePlus 7T-telefoon. Toestellen oververhitten, de accu raakt snel leeg en soms zijn de prestaties ook erg onstabiel. Op dit moment blijft het wachten op een oplossing van OnePlus.

Update 11/05: OnePlus geeft aan dat er een oplossing in de maak is voor de problemen die gebruikers ervaren. We hebben dit artikel aangepast en opnieuw gepubliceerd.

OnePlus 7(T)en Android 11

Eind maart kregen gebruikers van de OnePlus 7, de OnePlus 7 Pro , de OnePlus 7T en de OnePlus 7T Pro hun Android 11-update, maar ondertussen is er op Reddit en de OnePlus-forums heel wat ontevredenheid te lezen. gebruikers melden tal van problemen die zich voordoen na het ontvangen van deze belangrijke update.

Het gaat om typische fouten die wel vaker kunnen ontstaan na een grote software-update, maar ditmaal is het wel een hele waslijst: de accu loopt leeg en ook wanneer de telefoon niet in gebruik is, de telefoon wordt warm, apps laden traag, mobiele dataverbinding werkt niet goed, meldingen komen traag binnen, apps crashen en er zijn problemen met de framerate.

OnePlus 7(T): Android 11-update loopt fout, oplossing onderweg

De OnePlus en OnePlus 7 Pro

Oplossing in de maak

OnePlus had alvast een Oxygen OS 11.0.0.2-update uitgerold die deze fouten moest verhelpen, maar daarmee is dus niet alles opgelost. OnePlus heeft op zijn forum erkent dat er problemen zijn met de update, maar het stelt dat er wordt gewerkt aan een oplossing. Deze maand wordt nog een Over The Air-update verwacht die een einde moet maken aan de problemen.

Gerelateerde artikelen

Op Reddit zijn er ondertussen al berichten waarin uitgebreid wordt uitgelegd hoe je met je OnePlus 7(T) kan terugkeren naar Android 10. Mijn collega Jeffrey gaf op maandag nog zijn ongezouten mening over recente problemen met OnePlus' updatebeleid. Heb jij een OnePlus 7(T) en heb jij last van de bovengenoemde problemen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel. Ernstige problemen na een update kan je altijd via deze weg melden aan de Androidworld-redactie.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk