OnePlus 7 en OnePlus 7T krijgen Android 11 toch dit jaar

OnePlus 7 en OnePlus 7T krijgen Android 11 toch dit jaar

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Update 15 oktober: OnePlus zal de OxygenOS 11-update voor de OnePlus 7- en OnePlus 7T-serie toch dit jaar beschikbaar stellen. De fabrikant heeft bevestigd dat dat in december zal zijn. We hebben dit artikel aangepast en opnieuw gepubliceerd.

Android 11 voor de OnePlus 7(T)-serie

De OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro ontvingen vorige week de update naar OxygenOS 11. Dat is de nieuwste softwareschil van OnePlus die gebaseerd is op het nieuwe Android 11. De OnePlus 8T, die gisteren is aangekondigd, zal waarschijnlijk ook worden geleverd met deze versie. Het wachten is nu op diezelfde update voor de OnePlus 7, OnePlus 7 Pro, OnePlus 7T en OnePlus 7T Pro. Volgens een moderator op het OnePlus-forum zal dit pas ergens volgend jaar zijn.

De OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro waren twee van de eerste apparaten die Android 10 ontvingen, samen met de Pixel-smartphones van Google. De OnePlus 7T en OnePlus 7T Pro werden destijds meteen gelanceerd met Android 10. Dit jaar zou dat volgens eerdere berichtgeving voor de eigenaren van de OnePlus 7 (Pro) en OnePlus 7T (Pro) een ander verhaal zijn. De telefoons konden volgens dit bericht op het OnePlus-forum pas volgend jaar rekenen op een nieuwe Oxygen/Android-versie. Nu laat de fabrikant aan Android Authority weten dat dit niet het geval is. OnePlus brengt de nieuwe software in december naar de toestellen.

Dat betekent dat OnePlus een dezer dagen de bèta-software voor de toestellen alvast gaat uitbrengen, zodat ze getest kan worden. De stabiele versie volgt dan in december van dit jaar.

OxygenOS 11

Met OxygenOS 11 brengt OnePlus zijn eerste grote wijziging aan in de softwareschil sinds de introductie van de OnePlus 3T. Met deze versie stapt OnePlus ook af van wat werd gezien als een softwareschil die ‘dichtbij stock Android’ stond. Het nieuwe ontwerp heeft namelijk veel weg van Samsungs One UI-schil. Zo zijn OxygenOS 11 onderdelen in apps die interactie vereisten ook zoveel als mogelijk onderaan geplaatst. Hierdoor zijn ze makkelijk te bedienen met een hand.

Daarnaast voegt het bedrijf ook een ‘Always on Display’ aan de software toe. Dat is een scherm dat de hele tijd aanstaat. Hierdoor kun je de tijd samen met pictogrammen voor notificaties op het scherm zien zonder dat je de telefoon hiervoor hoeft te ontgrendelen.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk