OnePlus 7T kan voortaan video opnemen met 960 beelden per seconde

OnePlus 7T kan voortaan video opnemen met 960 beelden per seconde

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

OnePlus 7T-serie

OnePlus 7T en 7T Pro maken gebruik van dezelfde 48 MP-sensor van Sony, de IMX586. Sony biedt in de basis ondersteuning voor het schieten van slow-motion video met maximaal 480fps (beelden per seconde). OnePlus had echter beloofd dat de 7T een update zou ontvangen met ondersteuning voor slow-motion-video met 960 beelden per seconde. Volgens Redditor u/sneakerspark is de functie bij de derde OxygenOS Open Bèta toegevoegd. Het activeren van de slow-motion-video is mogelijk via een losstaand menu, waar gebruikers tot op heden konden kiezen uit 480fps (720p) en 240fps (1080P).

Slow-motion-video

Slow-motion-video zal voortaan werken met maximaal 960 beelden per seconde

Zoals aangegeven biedt de Sony IMX586-sensor geen ondersteuning voor 960 beelden per seconde. Het is niet zo zeer een limitatie van de camerasensor, maar een algemene limitatie van geheugen in je telefoon. Voor het schieten van slow-motion-video met 960 beelden per seconde dient de sensor te beschikken over een geheugen-buffer, waar videobestanden tijdelijk op weggeschreven kunnen worden. Er zijn weliswaar camerasensoren met deze buffer, maar die bevatten niet de functies van de 48 MP-sensoren, zoals de quad-bayer functie om ‘betere foto’s te maken met minder verlichting’.

Groothoekcamera

In de derde Open Bèta-update zou OnePlus tevens 4K-video met 30 beelden per seconde testen op de groothoeklens, een functie die het tevens na de lancering is beloofd. XDA-Developers mocht een persoonlijk antwoord van de gebruiker ontvangen, waarin de gebruiker de functie bevestigd. Eerder mocht de OnePlus 7 Pro de functie alvast in ontvangst nemen; op de OnePlus 7T Pro is de functie ook al eerder toegevoegd. Wanneer OnePlus van plan is om de nieuwe videofunctionaliteiten bij iedereen uit te rollen, is onbekend. Zit jij op de functies te wachten? Laat het ons weten in de reacties onder het artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk