OnePlus stuurt vreemde pushberichten naar OnePlus 7 Pro-eigenaren

OnePlus stuurt vreemde pushberichten naar OnePlus 7 Pro-eigenaren

Onbedoelde pushberichten

De OnePlus 7 Pro heeft in de loop van de dag twee meldingen in de notificatiebalk gekregen die per abuis zijn verstuurd. Dat meldt OnePlus op Twitter: "Tijdens een interne test stuurde ons OxygenOS-team per ongeluk een pushmelding naar enkele OnePlus 7 Pro-bezitters. We willen ons verontschuldigen voor eventuele problemen en we verzekeren jullie dat ons team momenteel de fout onderzoekt. We zullen binnenkort meer info delen."

Inmiddels heeft de Chinese smartphonefabrikant ook al een officieel statement op het forum geplaatst om ongeruste OnePlus 7 Pro-bezitters gerust te stellen. Dat zij ongerust zijn, is terecht. Het is namelijk geen zeldzaamheid dat smartphonefabrikanten als als advertentie vermomde meldingen versturen naar telefoons. In 2015 stuurde Samsung meldingen met daarin advertenties en onlangs toonde Huawei nog een advertentie van Bookig.com op het lockscreen van zijn toestellen.

Vreemde push-berichten OnePlus 7 Pro

Statement

In het statement biedt OnePlus zijn oprechte verontschuldigingen aan voor de twee onbedoelde pushberichten die sommige OnePlus 7 Pro-gebruikers hebben ontvangen en zijn direct een onderzoek gestart naar de oorzaak: "Meteen nadat we de fout opmerkten, hebben we een diepgaand onderzoek uitgevoerd met de betrokken teams om de oorzaak te achterhalen. De pushberichten gebeurde toen het OxygenOS-team een softwaretest uitvoerde voor de aankomende Android Q-system update. Vanwege een fout tijdens het testproces hebben we per ongeluk een routine-testbericht verzonden naar enkele van onze OnePlus 7 Pro OxygenOS-gebruikers."

Volgens OnePlus is de pushfunctie voor meldingen hoofdzakelijk ontworpen als een enquêtetool om het bedrijf te helpen de feedback van zijn gebruikers beter te begrijpen en om de gebruikerservaring verder te verbeteren. Een soortgelijke enquête was begin 2018 ook in de sms-app van Google te zien.

OnePlus heeft de oorzaak nu achterhaald en zal er naar eigen zeggen voor zorgen dat dit niet opnieuw kan gebeuren. De OnePlus 7 Pro op de redactie heeft beide meldingen ook ontvangen. Heb jij beide meldingen van OnePlus ontvangen op je OnePlus 7 Pro? Laat het weten in de reacties.

OnePlus 7 Pro
4000 mAh
6.67 inch - 3120 bij 1440 px
128/256 GB
Qualco SDM855 Snapdragon 855

Meer info

OnePlus 7 Pro
4000 mAh
6.67 inch - 3120 bij 1440 px
128/256 GB
Qualco SDM855 Snapdragon 855

Meer info

Lees meer over:
OnePlus

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties