Officieel: OnePlus 7 Pro krijgt HDR10+ ondersteuning voor YouTube en Netflix

Officieel: OnePlus 7 Pro krijgt HDR10+ ondersteuning voor YouTube en Netflix

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

OnePlus 7 Pro met HDR10+

De OnePlus 7 Pro heeft een scherm dat de HDR10-standaard ondersteunt. Dat wil dus zeggen dat het vlaggenschip beelden met rijkere contrasten kan tonen. OnePlus geeft aan dat HDR10+ op dit moment op een klein percentage televisies en smartphones beschikbaar is, vanwege de hoge technische eisen voor de productie. Het bedrijf is daarom zeer verheugd om te kunnen bevestigen dat hun nieuwste vlaggenschip zich bij dit exclusieve, kleine gezelschap mag voegen.

In testen van DisplayMate kreeg het 6,7 inch OLED-paneel van de OnePlus 7 Pro al een 'A+', een score die slechts is weggelegd voor de telefoons met de allerbeste schermen. Verder zou dit scherm ook een hoge 90 Hz refreshrate krijgen zoals we eerder al bij gaming-telefoons hebben gezien zoals de ASUS ROG Phone. OnePlus wil zich met het scherm van de Pro-versie dus onderscheiden van de rest.

Afbeeldingen van het toestel

Wat is HDR?

De term HDR staat voor High Dynamic Range en is een techniek die oorspronkelijk uit de fotografie komt. Er worden bij deze techniek verschillende beelden tegelijk gemaakt met een verschillende helderheid. Vervolgens worden alle beelden gecombineerd tot een rijker geheel van kleuren waarbij zo min mogelijk details verloren gaan. Je krijgt zo een mooi contrast te zien tussen lichte en donkere tinten.

HDR10 is op dit moment de meest gangbare standaard maar bevat nog wel wat nadelen. Deze zijn in de nieuwste standaard, HDR10+, opgelost. HDR10+ is dus een verbeterde versie van HDR10 en Android Q krijgt ook ondersteuning voor deze standaard.

Je smartphonescherm moet dus aan bepaalde helderheids- en kleureisen voldoen voordat het mag claimen HDR te ondersteunen. De schermen van de Samsung Galaxy S10-serie zijn al in staat om HDR10+-content af te spelen en de nog niet gelanceerde OnePlus 7 Pro zal deze standaard ook ondersteunen. Volgens OnePlus-ceo Pete Lau is HDR10+ niet alleen de toekomst van televisieschermen, maar ook van smartphoneschermen.

Kan ik HDR-series op Netflix en YouTube afspelen?

Netflix en YouTube bieden HDR geoptimaliseerde content aan zodat gebruikers met smartphones die de HDR10-standaard ondersteunen, kunnen genieten van realistischere beelden. Om HDR te kunnen kijken op een ondersteunende smartphone kan je bijvoorbeeld in YouTube 'HDR' invoeren en vervolgens de kwaliteit op HDR te zetten. Netflix toont een HDR-logo naast de beschrijving.

De volledige lijst van smartphones die Netflix-content in HDR kunnen afspelen, vind je hier. Voor het streamen van HDR-content via Netflix heb je een ondersteunde smartphone, een internetverbinding van 25 megabit per seconde of hoger en een Premium-abonnement nodig.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk