OnePlus 7 Pro duurzaamheidstest

Lees verder na de advertentie.
De OnePlus 7 Pro is het nieuwste vlaggenschip van OnePlus en het eerste telefoon van het merk dat zich in een hogere prijsklasse bevindt. Gebruikers moeten minstens 709 euro voor de telefoon neerleggen en voor dat geld wil je ook iets. De bekende Youtuber JerryRigEverything heeft de telefoon getest met messen en zijn aansteker.
Als eerste drukt Jerry de gemotoriseerde pop-up selfiecamera in die netjes terug in de behuizing keert als je verhoogde drukt uitoefent. Daarnaast krijg je ook een melding op je scherm te zien die stelt dat dergelijke druk vermeden moet worden. Als volgende stap gaat de screenprotector van de telefoon onder het mes en op alle niveaus van hardheid waren er krassen zichtbaar op het plastic. Daarna moet het scherm het ontgelden, en we zien dat het scherm veel beter beschermd is tegen krassen met zijn Corning Gorilla Glass 6.
Behuizing en pop-up-camera
De Youtuber richt vervolgens opnieuw zijn aandacht op de pop-up camera en hij stelde vast dat de lens goed beschermd wordt door een laagje glas. De module bestaat verder uit meer kwetsbaar plastic, maar dat is geen grote zaak gezien de module doorgaans beschermd wordt door de behuizing. OnePlus belooft dat de motor 300.000 keer tevoorschijn kan komen, maar Jerry stelt dat het een potentieel zwakker punt kan zijn van de telefoon. De man test vervolgens het automatisch intrekken van de selfiecamera wanneer de telefoon valt en na een val van 0,76 meter zou de camera volledig in de behuizing getrokken zijn.
Het frame van de OnePlus 7 Pro is samen met de knoppen en de volume-slider gemaakt van metaal. Met zijn mes kan Jerry het frame bekrassen en de verf verwijderen zoals bij elke andere telefoon met een metalen behuizing. Ook de glazen achterkant van de telefoon en de drie cameralenzen zijn erg goed beschermd tegen krassen, stelt JerryRigEverything vast.
Vuur en buigtest
De man richt zijn mes daarna op de optische in-screen-vingerafdrukscanner, maar die blijft prima functioneren als hij bekrast is. Het 90 Hz AMOLED-paneel van de telefoon wordt daarna bestookt met een aansteker gedurende 15 seconden en pas na 20 seconden zou permanente schade zichtbaar zijn. Jerry sluit zijn testen af met een buigtest die de telefoon zonder kraakgeluiden of schade aan het glas overleeft.
De OnePlus 7 Pro blijkt dus uit duurzame materialen te zijn gemaakt. De telefoon vertoont schade op alle plaatsen die vooraf verwacht werden, maar de Youtuber kwam niet voor onaangename verrassingen te staan bij de telefoon. In dit artikel lees je onze eerste indrukken van de OnePlus 7 Pro.
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
Toch fijn zo’n test.
Voor het geval dat als je op straat aangevallen wordt met een vlammenwerper en een verward persoon die op je telefoon in gaat steken.
“wordt daarna bestookt met een aansteker gedurende 15 seconden”.
Geen 15, maar 50 seconden. 😉
Zijn video van de clear background en zichtbare motor is nog vetter ?