OnePlus 7 Pro-camera-update: verbeterde HDR, foto's in weinig licht en meer

OnePlus 7 Pro-camera-update: verbeterde HDR, foto's in weinig licht en meer

OnePlus 7 Pro camera-update

De OnePlus 7 Pro kan rekenen op een belangrijke update voor OxygenOS met update 9.5.4.GM21AA van de softwareschil, en met die update komen er erg veel verbeteringen wat betreft de cameraprestaties van de telefoon. Eerder ontdekte Reddit-gebruikers al dat De telefoon feitelijk geen 8MP telelens heeft die 3x optische zoom mogelijk maakt, maar dat de telefoon inzoomt met een 13 MP camera door beelden bij te snijden tot 8 MP.

Aan die vaststelling kan OnePlus niets veranderen, maar het merk kwam wel met andere verbeteringen voor zijn camera. Als eerste werden en softwarematige verbeteringen doorgevoerd voor de High Dynamic Range (HDR)-functie die foto's verbetert in lichtomstandigheden met zowel donkere als lichte elementen. Daarnaast komen er verbeteringen voor de autofocus van de camera en de witbalans in een foto, die niet in alle scenario's even natuurlijk was.

OnePlus 7 Pro

Prestaties in weinig licht

De OnePlus 7 Pro pakt uit met een 48 MP hoofdcamera en de grootste diafragma-opening die we in een smartphonecamera hebben gezien, namelijk f/1.4. Een groot diafragma staat garant voor veel lichtinval en goede prestaties in onderbelichte omstandigheden, en daarover zal je binnenkort meer kunnen lezen in onze review van de telefoon. OnePlus heeft nu met een update software-optimalisaties toegevoegd die de prestaties in omstandigheden met weinig licht verder moeten bevorderen.

Het merk komt ook met andere verbeteringen voor zijn software, zoals voor het twee keer tikken om het scherm te doen oplichten en voor de automatische helderheid. Daarnaast heeft OnePlus een fout verholpen waarbij beeld en geluid niet synchroon zijn in combinatie met een bluetooth-headset.

De OnePlus 7 Pro kwam al met uitstekende cameraprestaties en de telefoon behaalde een score van 111 in DxOMark, maar OnePlus zet nu nog verder de puntjes op de 'i'. Ben jij een OnePlus 7 Pro-gebruiker en wat vind jij van de cameraprestaties van het toestel? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Productafbeeldingen van de telefoons

OnePlus 7 Pro
4000 mAh
6.67 inch - 3120 bij 1440 px
128/256 GB
Qualco SDM855 Snapdragon 855

Meer info

OnePlus 7 Pro
4000 mAh
6.67 inch - 3120 bij 1440 px
128/256 GB
Qualco SDM855 Snapdragon 855

Meer info

Lees meer over:
OnePlus

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties