Onthuld: de OnePlus 7 Pro heeft geen 3x optische zoom, maar gebruikt slimme truc

Onthuld: de OnePlus 7 Pro heeft geen 3x optische zoom, maar gebruikt slimme truc

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

*Update 24/05 om 15:45 uur: OnePlus nam contact op met onze redactie en deelde een verklaring die werd toegevoegd aan het artikel.

OnePlus 7 Pro telelens

De OnePlus 7 Pro blijkt geen 3x optische zoom camera te hebben met zijn 8 MP telelens, dat heeft een Reddit-gebruiker voor het eerst ontdekt. In feite gebruikt OnePlus een 13 MP telelens met 2,2x optische zoom, en OnePlus zorgt ervoor dat er een effect van 3x zoom wordt gecreëerd door het detailrijke 13 MP beeld bij te snijden naar een equivalent van 8 megapixel. In feite vindt er geen kwaliteitsverlies plaats zoals bij digitale zoom, maar de OnePlus 7 Pro levert toch niet helemaal de camera-ervaring af die het aan gebruikers belooft.

Reddit-gebruiker 'u/ImKuya' stelde de feiten vast door een portretfoto van de camera te vergelijken met de 3x zoom in de gewone fotomodus. Voor beide cameramodi gebruikt de telefoon de telelens, want dat weet je door de lens even af te dekken. Uit een filmpje van de Reddit-gebruiker blijkt dat beeldend die genomen zijn in portretmodus duidelijk in een bredere hoek worden getoond. Dat komt, omdat de volledige 13 MP in dit geval wordt gebruikt met brede hoek, in tegenstelling tot de 8 MP foto die wordt bijgesneden in 3x zoommodus.

OnePlus 7 Pro

Is dit bedrog?

OnePlus levert nog steeds feitelijk 3x zoom, maar het gaat hier dus niet om volledig optische zoom. Anderzijds heeft de lens geen 78mm brandpuntafstand zoals het merk adverteert, maar dus eerder een 57mm afstand. Weinig gebruikers zullen het verschil opmerken, of het als een 'dealbreaker' beschouwen, maar het is wel zo dat beelden in de 3x zoommodus vervormingen ondergaan. Het beeld is geen exacte vergroting van het origineel en door de andere breedtehoek zijn ook verhoudingen in een foto anders zoals onderstaande gif handig illustreert.

Onthuld: de OnePlus 7 Pro heeft geen 3x optische zoom, maar gebruikt slimme truc

OnePlus nam contact op met Androidworld en gaf de volgende verklaring waarin het de feiten bevestigt: "De OnePlus 7 Pro heeft een 3x zoomfunctie zonder digitale zoom of kwaliteitsverlies. De telelens heeft twee functies: 3x zoom en portretfotografie. Het schakelt het gezichtsveld afhankelijk van de cameramodus. Met 3x zoom levert de telelens de geadverteerde 8 MP foto zonder detailverlies. Portretmodus maakt gebruik van alle 13 MP van de sensor in de telelens."

Recent pakte het merk uit met de camerakwaliteit van zijn telefoon door hem te laten gebruiken om een foto te maken voor een magazinecover. In DxOMark kreeg de OnePlus 7 Pro de op één na hoogste score. Wat denk jij van de slimme truc die OnePlus toepast? Beschouw jij dit als een belangrijk verschil, of vind je het slechts een kleinigheid? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk