OnePlus 6T krijgt geen 3,5 mm hoofdtelefoon-aansluiting, maar wel betere accu

OnePlus 6T krijgt geen 3,5 mm hoofdtelefoon-aansluiting, maar wel betere accu

Zonder draadje

OnePlus was een van de bedrijven die meerdere malen reclame maakten met het feit dat zij juist niet afzagen van de 3,5 mm aansluiting. Het bedrijf meende altijd te luisteren naar zijn gebruikers, en daarom heeft het bij de OnePlus 5, 5T en de OnePlus 6 de aansluiting gewoon op het toestel gehouden. Vanaf de OnePlus 6T zal ook bij OnePlus deze aansluiting verleden tijd zijn heeft CEO Carl Pei tijdens een interview met TechRadar verteld.

Volgens de sympathieke CEO is nu de tijd gekomen dat ook zijn bedrijf de 3,5 mm aansluiting niet meer aan het toestel zal toevoegen. Onderzoek heeft uitgewezen dat 59% van de OnePlus-gebruikers muziek beluitert via een Bluetooth headset. Wetende dat dat percentage alleen nog maar zal stijgen, heeft het bedrijf nu de moeilijk beslissing genomen om de aansluiting te verwijderen.

Hierdoor zal er ruimte ontstaan in het toestel dat vooral gebruikt zal worden voor de accu. Hoeveel capaciteit de accu in de OnePlus 6T zal krijgen wilde Pei niet zeggen. De vingerafdrukscanner die onder het scherm zal zitten bij dit toestel neemt ook meer plaats in beslag waardoor de dikte van het toestel iets zal toenemen. Carl Pei vertelt in het interview ook nog dat ze een adapter bij het toestel zullen voorzien zodat je altijd nog je hoofdtelefoon met 3,5 mm aansluiting kunt gebruiken via de USB C-poort. Die opmerking drukt ook het gerucht de kop in dat de nieuwe OnePlus Bullet Wireless gratis met de OnePlus 6T meegeleverd zal worden.OnePlus 6T render

Render van de OnePlus 6T

Beschikbaarheid

Iedereen verwacht dat veel OnePlus-fans niet blij zullen zijn met dit nieuws. Fans van het merk waren trots op het feit dat het OnePlus niet met alle winden mee waaide en de gebruiker voorop stelde. Ook de introductie van de notch op de OnePlus 6 schoot bij sommige gebruikers in het verkeerde keelgat, maar een notch kun je nog verbergen. De OnePlus 6T zal naar verwachting in oktober aangekondigd worden, maar een officiële datum is nog niet bekend gemaakt.

Bron: TechRadar

OnePlus 6T
3700 mAh
6.41 inch - 2340 x 1080 px
256 GB
Qualco Snapdragon 845

Meer info

OnePlus 6T
3700 mAh
6.41 inch - 2340 x 1080 px
256 GB
Qualco Snapdragon 845

Meer info

Lees meer over:
OnePlus

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties