OnePlus 6 uit elkaar gehaald

OnePlus 6 uit elkaar gehaald

OnePlus 6

De OnePlus 6 ligt inmiddels in de winkels en wij hebben het toestel al uitgebreid getest. Onze bevindingen vind je in de review. De OnePlus 6 heeft een Snapdragon 845 en 8GB werkgeheugen onder de motorkap. Daarnaast is er 256GB intern geheugen aanwezig. Het spreekt natuurlijk voor zich dat deze onderdelen lastig te vervangen zijn.

Er zijn wel een aantal onderdelen te vervangen wanneer ze kapotgaan. Zo vond iFixit dat de 3,5mm koptelefoon jackaansluiting makkelijk te vervangen is. Daarnaast zijn alle drie de camerasensoren relatief gemakkelijk te vernieuwen. Het meest interessante dat je als gebruiker zou kunnen repareren, is de batterij. Deze zit met Philips #00 schroeven vast. Deze schroefjes heeft het toestel bij verschillende andere componenten ook. Mocht de telefoon dus last krijgen van een luie batterij, dan is deze gemakkelijk te vervangen door een nieuwe. Dat geldt helaas niet voor het Full OPtic AMOLED-scherm. Dit scherm heeft een formaat van 6,28 inch, maar zit veel te goed vastgelijmd aan de body van de OnePlus 6.

iFixit OnePlus 6

Ondanks het gemak waarmee de eerdergenoemde onderdelen te vervangen zijn, geeft iFixit het toestel slechts een vijf uit tien. Dit komt vooral door de moeite die je moet doen om überhaupt bij de onderdelen te komen. Het glas aan de achterkant voorkomt namelijk dat het makkelijk is om via de achterkant de binnenkant van het toestel bloot te leggen. Daarnaast is het glas aan de achterkant volgens iFixit gevoelig voor barsten in het glas. Om de telefoon te openen moeten gebruikers het toestel aan de achterkant warm maken om zo de kleefpasta vloeibaar te maken. Daarna is het mogelijk om voorzichtig de achterkant van het toestel los te maken. Het gevaar is dan nog niet geweken. Als je dit wilt doen, moet je uitkijken dat je het kabeltje dat van de vingerafdrukscanner naar het moederboard loopt niet kapotmaakt. Deze is namelijk erg gevoelig. Voor alle bevindingen kun je terecht bij iFixit.

Bron: iFixit

Lees meer over:
OnePlus

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties