OnePlus 6 ontvangt OxygenOS 9.0.3 met beveiligingspatch december

OnePlus 6 ontvangt OxygenOS 9.0.3 met beveiligingspatch december

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

OxygenOS 9.0.3 OnePlus 6

In een forumpost laat OnePlus weten dat ze zijn begonnen met het uitrollen van OxygenOS 9.0.3 voor de OnePlus 6. De grootste veranderingen zitten in de toevoeging van de beveiligingspatch van 1 december. Dit is nadat in OxygenOS 9.0.2 al de beveiligingsupdate van november was verwerkt. OnePlus houdt nu een strakker schema aan dan ze oorspronkelijk hadden gezegd, dat was namelijk om de twee maanden een beveiligingsupdate. Positief!

OnePlus 6 OxygenOS 9.0.3 update

Een andere toevoeging is die van een audio tuner voor bluetooth-oordopjes. Hierbij kan je het geluidsprofiel van aangesloten bluetooth-apparaten zelf aanpassen, een soort EQ dus. Daarnaast zijn er nog enkele wifi- en bluetooth-verbeteringen doorgevoerd om deze verbindingen stabieler te maken. Ten slotte is de onlangs toegevoegde nachtmodus genaamd Nightscape in de camera verbeterd zodat in het donker nog betere foto's kunnen worden genomen. De volledige lijst met veranderingen kan je in deze forumpost van OnePlus lezen.

De update wordt vanaf nu in fases uitgerold, aldus OnePlus. Op reddit zijn al enkele gebruikers die melden de update te ontvangen, al dan niet met hulp van een VPN en deze op bijvoorbeeld Duitsland of Canada te zetten. Heeft je telefoon de update nog niet ontvangen dan zal dit de komende dagen wel het geval moeten zijn, wanneer een grotere groep mensen de update zal krijgen.

Bèta's voor de OnePlus 6(T)

De bèta's van OnePlus kennen we onderhand wel. Hierbij worden functies eerder getest voordat ze naar alle gebruikers worden uitgerold. Iedereen kan aan dit bèta-kanaal meedoen. Nu heeft OnePlus voor zowel de OnePlus 6 als OnePlus 6T de nieuwste bèta online gezet. Er zijn wat schoonheidsaanpassingen gedaan die het algemene gebruik moeten verbeteren. Voor beide telefoons is de changelog - de lijst met wijzigingen - identiek, waarbij je gehele lijst op het forum van OnePlus en hieronder kan lezen.

OnePlus 6(T) bèta-versie 10 / 2 screenshot changelog

De meest opvallende wijzigingen worden meteen in het begin genoemd. Zo is de manier waarop de helderheid wordt aangepast verbeterd. Helaas heb ik mijn OnePlus 6 die ook op bèta draait niet bij de hand zodat ik niet precies kan testen wat OnePlus hiermee bedoelt. Het zou kunnen dat de automatisch helderheid beter werkt aan de hand van de lichtomstandigheden, of dat de slider die je in je snelle instellingen ziet nu accurater de helderheid aanpast als je deze verschuift.

Een andere aanpassing die wel opvalt is het meekleuren van de navigatiebalk in apps van derden. De navigatiebalk is de manier waarop je je telefoon bedient via home, multitasken en de terugknop. De balk kan twee kleuren aannemen: zwart en wit. OnePlus heeft deze kleur nog niet altijd juist in bijvoorbeeld donkere apps. Dit wordt met deze aanpassing beter gemaakt.

Pixel 3 XL & OnePlus 6 screenshot bèta 10 in de NOS-app

Welke apps nu een donkere balk krijgen i.p.v. een lichte of andersom is niet duidelijk. De NOS-app waarbij het bij mij opviel dat de balk licht was terwijl ik een donker thema heb ingeschakeld is nog steeds licht, terwijl de Pixel 3 XL deze donker laat zien. Dat OnePlus zich van deze problemen bewust is en het probeert aan te passen, is in ieder geval positief.

Ten slotte zijn er nog algemene bugfixes toegevoegd, altijd welkom. Zoals genoemd kan je gewoon meedoen met deze bèta's van beide apparaten. Deze specifieke update is 1,5 GB groot, downloaden op wifi is daarmee aan te raden. De OnePlus 6T heeft sinds vorige week een bèta-programma en OnePlus heeft de neiging deze voor een langere periode open te houden om nieuwe features als eerste te testen. Je kan ze ook prima gebruiken in het dagelijks leven, al kan nooit de garantie worden gegeven dat alles perfect werkt.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk