De OnePlus 6 ontgrendelen met een foto, ons lukt het ook!

De OnePlus 6 ontgrendelen met een foto, ons lukt het ook!

OnePlus 6 

De Face Unlock-functie van de OnePlus 6 en alle onderliggende modellen tot en met de OnePlus 3 is fantastisch. Het is razendsnel en kan je gezicht detecteren vanuit alle hoeken, soms werkt hij zelfs te goed. De techniek die OnePlus hiervoor gebruikt is eenvoudig en blijkbaar makkelijk te foppen.

Dat bewees de Nederlandse hacker Rick van Duijn met een filmpje op Twitter. Daarin heeft hij een foto van zichzelf aan zijn vriend gegeven en het lukt hem om daarmee de Face Unlock te omzeilen. Natuurlijk heeft een dergelijk experiment pas zin wanneer je het kunt reproduceren, anders kan het een gelukstreffer zijn. Daarom heb ik ook de proef op de som genomen met een zwart-wit-foto van mijzelf.

In het bovenstaande filmpje kun je zien dat het mij inderdaad de eerste keer lukt maar dat ik het daarna niet meteen een tweede keer kan doen. Het heeft me ook 6 opnames gekost om het filmpje goed te krijgen. Wanneer ik de foto aan de muur hang dan lukt het ook niet, maar na veel proberen lukt het mij wel wanneer ik hem in de lucht hou. Dat bewijst wel dat het veel moeite kost om een OnePlus 6 te ontgrendelen met een foto, maar het kan dus wel!

OnePlus heeft al gereageerd op deze video. In de reactie onderkennen ze dat de Face Unlock niet de meest veilige manier is om je toestel te beveiligen. Ze zouden de gebruikers ook actief adviseren om naast de Face Unlock ook een pincode of iets dergelijks te gebruiken. Wellicht dat deze video OnePlus kan doen besluiten om eens iets betere waarschuwing in de software te verwerken. In de instellingen kun je wel nog een extra stap toevoegen aan het proces door het verplicht te stellen dat na het aanzetten van het scherm er eerst nog een swipe moet plaatsvinden. Ook zegt het bedrijf dat privacygevoelige apps niet met Face Unlock gebruikt kunnen worden.

Instellingen Face Unlock

Niet de eerste keer

Er is nu dan wel veel ophef rondom de Face Unlock-functie van OnePlus, maar het is niet de eerste keer dat een Face Unlock-functie gefopt wordt. De Samsung Galaxy S8+ maakt gebruik van een irisscanner om het toestel te ontgrendelen, daarvan zou je verwachten dat deze nog strenger zou zijn. Ook dat toestel is met een foto te ontgrendelen.

Bron: PhoneArena

OnePlus 6
3300 mAh
6.28 inch - 2280x1080 px
256 GB
Snapdragon 845

Meer info

OnePlus 6
3300 mAh
6.28 inch - 2280x1080 px
256 GB
Snapdragon 845

Meer info

Lees meer over:
OnePlus

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer