OnePlus 6 en 6T ontvangen Android 10 via OxygenOS Open Bèta

OnePlus 6 en 6T ontvangen Android 10 via OxygenOS Open Bèta

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

OxygenOS Open Bèta

Vrijwel elke grote update voor OnePlus-toestellen, gaat gepaard met een reeks bèta-updates. Door het uitvoeren van zulke updates, kunnen gebruikers enerzijds nieuwe functies uitproberen voor ze bij het stabiele kanaal terechtkomen. Anderzijds is het voor de Chinese fabrikant een manier om uit de praktijk te leren: verschijnen er bijvoorbeeld problemen, waar eerder niet op was gerekend? Of, bijvoorbeeld, is een functie toch niet zo handig als in eerste instantie verwacht. Gebruikers van de OnePlus 6 en 6T, kunnen vandaag voor het eerst aan de slag met Android 10 – via zo’n Open Bèta.

Android 10

OnePlus brengt Android 10 'eindelijk' naar de OnePlus 6(T)

Het is geen verrassing dat OnePlus de 6-serie zal voorzien van Android 10. Tijdens het event van de OnePlus 7T-serie, liet de fabrikant doorschijnen dat het de 6, 6T en de 5 en 5T zal voorzien van de nieuwste versie van Android. Daarnaast heeft het eerder laten zien, dat het in staat is om apparaten zelfs drie versie-upgrades te geven, zoals ter sprake kwam op de 3(T). Of dat ooit nog eens terug aan bod zal komen, is niet bekend. Voor nu gaat het om een Open Bèta, waar de nodige problemen in aanwezig kunnen zijn: wees je daar wel bewust van, voordat je de update op je telefoon installeert.

OxygenOS 10.0

Bovenop Android 10, heeft OnePlus weer zijn eigen softwarelaag toegevoegd: OxygenOS. Zoals we in de reviews van OnePlus-toestellen al laten doorschijnen, is OnePlus’ softwarelaag erg fijn om in de praktijk te gebruiken. Het bedrijf voegt immers maar weinig onnodige elementen toe waardoor alles te overzien is. Daarbij zijn de functies die het toevoegt meestal ook wel nuttig, zoals de Zen-modus in de meer 'recente' OxygenOS-updates, of juist de Fnatic-modus voor fanatieke gamers. Zo is er voor bijna elke doelgroep iets wils. Dit is de volledige lijst met wijzigingen in de nieuwste OxygenOS Open Bèta:

System

Upgraded to Android 10

Brand new UI design

Enhanced location permissions for privacy

New customization feature in Settings allowing you to choose icon shapes to be displayed in the Quick Settings

OnePlus 6(T) Android 10

Full Screen Gestures

Added inward swipes from the left or right edge of the screen to go back

Added a bottom navigation bar to allow switching left or right for recent apps

Game Space

New Game Space feature now joins all your favorite games in one place for easier access and better gaming experience

Smart display

Intelligent info based on specific times, locations and events for Ambient Display (Settings - Display - Ambient Display - Smart Display)

OnePlus 6(T) Android 10

Message

Now possible to block spam by keywords for Message (Messages - Spam - Settings -Blocking settings)

Snelle installatie

OnePlus heeft het bestand voor de OxygenOS Open Bèta-update op het forum geplaatst. Daar staan ook alle details over de installatie van de bèta-update. Stond er al een Open Bèta-update op je 6 of 6T? Dan zal Android 10 via een OTA-update op de telefoon terechtkomen. Voor Open Bèta-updates geldt meestal dat deze direct beschikbaar komen – je kan dus ook alvast handmatig zoeken naar de update. Wanneer Android 10 als een stabiele update verschijnt, is nog onbekend. Het verleden wijst uit dat dit nog een paar weken, tot zelfs meer dan één maand kan duren.

Dank voor de tip en screenshots, Koen!

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk