OnePlus 5(T) kan Netflix in HD afspelen na update bij fabrikant

OnePlus 5(T) kan Netflix in HD afspelen na update bij fabrikant

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Digital Rights Management

De OnePlus 5 en OnePlus 5T kunnen momenteel geen Netflix-series en -films in HD afspelen. Hiervoor moeten de toestellen namelijk naar een geschikt DRM-niveau getild worden en blijkbaar heeft OnePlus hier nu een oplossing voor gevonden. Dit meldt het merk in het forum.

Het systeem Digital Rights Management (DRM) beheert momenteel het materiaal waar rechten op zitten dus ook de content van Netflix. Vervolgens regelt Google het juist toepassen van deze rechten op allerlei soorten toestellen door middel van Google Widevine. Er zijn in dit systeem verschillende veiligheidsniveaus. Eén is het hoogste hier zijn alle bevoegdheden voor 'Trusted Execution Environment' (TEE) aanwezig. Naarmate toestellen minder bevoegdheden hebben, heeft dit ook effect op de maximale kwaliteit van in dit geval beeldmateriaal op Netflix.

Netflix in HD

De toestellen van OnePlus zitten op dit moment op niveau drie en dat is het laagste niveau. De bedoeling is dat de OnePlus-toestellen het niveau Widevine L1 krijgen en dat is nu mogelijk maar dan ben je wel je toestel voor enige tijd kwijt. OnePlus heeft namelijk een update voor de toestellen klaarstaan maar deze kan alleen ter plekke op de toestellen gezet worden. Dit zou te maken hebben met veiligheidsredenen die worden opgelegd door Widevine DRM. Het aanbrengen van een dergelijk niveau moet namelijk voldoen aan een aantal strenge eisen.

Ze gaan de verzendkosten voor een aantal regio's wel vergoeden. Hier vallen alleen Noord Amerika, Europa, India en China onder. Over de OnePlus 3 en OnePlus 3T is overigens niet gerept. Hoogstwaarschijnlijk blijven deze op het oude niveau functioneren. Ga jij de poging wagen?

Via: OnePlus Forums

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk