OnePlus 5 en OnePlus 5T krijgen stabiele Android Pie update [update]

OnePlus 5 en OnePlus 5T krijgen stabiele Android Pie update [update]

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Update 26/12 om 13 uur: we hebben voor het eerst melding gekregen van een Nederlandse gebruiker die de update op zijn OnePlus 5 heeft ontvangen. Hieronder zie je de screenshot.

OnePlus 5 en 5T

Ook OnePlus komt nog met een late kerstcadeau zo blijkt. Eerder verraste Samsung al de gebruikers van de Galaxy S9 en de S9+ met een vroege uitrol van de stabiele versie van Android 9 Pie, maar nu komt ook OnePlus met een update voor de OnePlus 5 en de OnePlus 5T. Dat schrijft Android Police. Het was slechts een kwestie van tijd alvorens we de stabiele versie zouden ontvangen, want de twee toestellen kregen eerder deze maand al de open bèta software met Android Pie.

De update brengt versie 9.0.0 van OxygenOS naar de twee toestellen, waardoor de vlaggenschepen van vorig jaar nu helemaal de toestellen van dit jaar bijgebeend zijn. Je leest meer over onze ervaringen met OxygenOS 9 in dit artikel. Enkele highlights van de update zijn: de nieuwe gebruikersinterface voor Android Pie, de nieuwe gesture-navigatie (alleen op de OnePlus 5T), de nieuwe beveiligingspatch van december, de nieuwe Niet Storen-modus en Google Lens-integratie in de camera-app.

Screenshot van een Nederlandse OnePlus 5 die op Android Pie draait

Beschikbaarheid

Als je de update nog niet ontvangen hebt, is dat niet gek, want we hebben nog geen tips gekregen van Nederlandse gebruikers die de update ontvangen hebben, al zou de update zich ook heel binnenkort Over The Air (OTA) moeten aanbieden via een notificatie. De OnePlus 5-update neemt 1742 MB in beslag en voor de OnePlus 5T is het 1748 MB.

Nu de OnePlus 5 en de 5T de update hebben, zijn de OnePlus 3 en de OnePlus 3T de volgende toestellen in lijn. Het is nog niet bekend wanneer we ook voor die telefoons de update mogen verwachten. Heb jij Android Pie al gekregen op je OnePlus 5(T)? Laat het ons dan weten en laat een bericht achter in de reacties.

OnePlus 5T in Lava Red

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk