Vodafone 4G-problemen met OnePlus 5 opgelost via update

Vodafone 4G-problemen met OnePlus 5 opgelost via update

Vodafone 4G-problemen

AW-forumgebruiker p.walraven28 liet ons en via het OnePlus-forum weten dat OnePlus een update naar OxygenOS 4.5.4 naar een aantal OnePlus 5-eigenaren heeft verstuurd met daarin een fix voor de 4G-problemen. Deze fix moest handmatig worden geïnstalleerd op het toestel, maar dit is gelukkig niet meer nodig want de update is nu ook via OTA verspreid.

Via Instellingen > Systeemupdates kan de update naar OxygenOS 4.5.4 op de OnePlus 5 binnengehaald worden. Meerdere gebruikers hebben laten weten dat de fix werkt en ook op de redactie heeft de update gezorgd voor een internetverbinding met het 4G-netwerk van Vodafone.

De OnePlus 5 heeft voor Vodafone-klanten de eerste paar dagen voor wat problemen gezorgd, zij ondervonden problemen met het 4G-netwerk van deze provider. Soms was er wel een 4G-verbindingen, vaak bleef deze ook helemaal uit, en was 3G of H+ de hoogste snelheid die uit het vlaggenschip geperst kon worden.

Vodafone liet afgelopen maandag nog weten dat het probleem bij OnePlus lag, aangezien de OnePlus 5 dezelfde chipset heeft als andere nieuwe smartphones, zoals de Samsung Galaxy S8 en de Sony Xperia XZ Premium. Deze smartphones kunnen wel een internetverbinding opzetten via het 4G-netwerk. Verder gaf de provider aan dat zij geen testtoestel hebben ontvangen om een en ander te testen.

Toch wilde Vodafone, ondanks dat het een toestel van derden is, de OnePlus 5 op hun netwerk testen vanwege het grote aantal klachten. Wellicht is dit al gebeurd of niet meer nodig, de oplossing is er al.

Bedankt voor de tips Raymond, Marco en Pwalraven!

OnePlus 5
3300 mAh
5.5 inch - 1920 bij 1080 px
64/128 GB
Snapdragon 835

Meer info

OnePlus 5
3300 mAh
5.5 inch - 1920 bij 1080 px
64/128 GB
Snapdragon 835

Meer info

Lees meer over:
OnePlus

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties