OnePlus 3(T) krijgt geen Android 8.1 maar wel Android P

OnePlus 3(T) krijgt geen Android 8.1 maar wel Android P

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android 8.0 naar Android P

De OnePlus 3 en OnePlus 3T zijn ongeveer twee jaar oud maar worden nog altijd voorzien van updates. Een paar dagen geleden kregen beide de beveiligingsupdate van juli binnen, evenals diverse fixes voor de camera en het gebruik van dubbele accounts voor WhatsApp. Het merk zal hiervoor ook zijn belofte na moeten komen die vorige maand bekend werd gemaakt. Zo worden OnePlus-smartphones drie jaar lang worden voorzien van beveiligingsupdates. Daarnaast kunnen OnePlus-eigenaren rekenen op twee jaar op reguliere updates, nieuwe functies en versie-updates. De OnePlus 3 en 3T kunnen dus tot het najaar van 2019 nog rekenen op beveiligingsupdates en reguliere updates tot november van 2018.

De 3-serie kwam op de markt met Android 6.0 Marshmallow en heeft ook een update naar Nougat en uiteindelijk Android 8.0 Oreo gekregen. Het wachten is nu op Android 8.1 Oreo maar die komt er niet, aldus OnePlus. De toestellen zullen meteen naar Android P worden geüpdatet. OnePlus heeft hiervoor nauw samengewerkt met Google via het Android P bètaprogramma. Naast de 3-serie kunnen de OnePlus 6, OnePlus 5 en OnePlus 5T ook een update naar Android P verwachten.

Het is niet bekend wanneer de update naar de toestellen wordt uitgerold maar dat zal waarschijnlijk ergens in de loop van 2019 zullen plaatsvinden.

OnePlus 3T Android P

Via: OnePlus

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk