OnePlus 3/3T ontvangt nieuwe Oreo-bèta met aptX-HD en diverse bugfixes

OnePlus 3/3T ontvangt nieuwe Oreo-bèta met aptX-HD en diverse bugfixes

OnePlus bèta's

Android 8.0 Oreo voor de OnePlus 3 en 3T is al in stabiele vorm uitgebracht. Dit weerhoudt OnePlus er echter niet van door te blijven sleutelen in de bèta's-versies. Er is nu weer een nieuwe versie uitgebracht, met daarin diverse verbeteringen. Zo is de merkwaardige bug met daarin een te grote grijze balk in quick-toggels nu opgelost. OnePlus gaf bij de vorige bèta-versie al aan dat deze fout bekend was, en deze is nu dus gefixt.

Daarnaast is er ondersteuning voor aptX en aptX-HD toegevoegd. Dit is een protocol van Qualcomm die voor hogere kwaliteit op het gebied van audio moet zorgen. Hiervoor moet het verbonden audioapparaat ook over aptX(-HD) beschikken, anders heb je er niks aan. Fabrikanten kiezen er zelf voor om dit protocol te implementeren of niet, in verband met licentiekosten aan Qualcomm. aptX(-HD) was al toegevoegd in Android Nougat, maar was er bij Oreo tijdelijk uitgehaald.

Andere wijzigingen betreffen het doorvoeren van de beveiligingsupdate van november, de meest recente beveiligingsupdate op het moment van schrijven (al zal dat niet meer lang duren). Ook kan je 'In Case of Emergency' informatie toevoegen via de contacten-app. Daarnaast is de shelf aan de linkerkant van de launcher van OnePlus verbeterd, samen met enkele andere OnePlus-specifieke fixes zoals voor de Galerij-app. Ten slotte laat OnePlus nog weten dat het lang indrukken op het bureaublad om opties op te roepen soms fout kan gaan: is dit het geval, dan zal een restart van het toestel het probleem moeten oplossen. De hele lijst met wijzigingen kan je in de link hieronder bekijken.

Inmiddels werken al een heleboel dingen goed op de Oreo bèta, met in mijn geval een goede snelheid en accuduur. Toch blijft ING Betalen een error geven bij het activeren van deze app, iets waar meer mensen last van hebben. Hopelijk pakt OnePlus dit aan in een volgende update.

Bron: OnePlus forums

OnePlus 3T
3400 mAh
5.5 inch - 1920x1080 px
64/128 GB
Snapdragon 821

Meer info

OnePlus 3
3000 mAh
5.5 inch - 1920x1080 px
32/64 GB
Qualco Snapdragon 820

Meer info

OnePlus 3T
3400 mAh
5.5 inch - 1920x1080 px
64/128 GB
Snapdragon 821

Meer info

OnePlus 3
3000 mAh
5.5 inch - 1920x1080 px
32/64 GB
Qualco Snapdragon 820

Meer info

Lees meer over:
OnePlus

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties