'OnePlus 3 wordt op 14 juni gepresenteerd'

'OnePlus 3 wordt op 14 juni gepresenteerd'

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

OnePlus 3

Afgelopen week was het even spannend, want er was wat buzz, die kwam door Carl Pei, één van de oprichters van OnePlus. De nieuwe OnePlus 3 werd niet gepresenteerd, maar het bedrijf gaf gratis 30.000 VR-headsets weg (verzendkosten van € 6,90 moest je wel betalen). Met die bril kun je de lancering van het aankomende toestel volgen, net zoals vorig jaar toen de tweede smartphone van het bedrijf werd gepresenteerd.

Die Loop VR Headsets zullen waarschijnlijk vanaf de eerste week van juni worden uitgeleverd, waardoor we dus daarna pas een lancering gaan zien en in het geruchtencircuit is nu de datum van dinsdag 14 juni genoemd. Dat is dus over zo'n drie weken en dat zou zomaar eens kunnen, omdat er dan ook nog genoeg tijd is voor het bedrijf om teasers online te plaatsen en inmiddels moet dan ook iedereen zijn Loop VR binnen hebben. Ook is deze datum genoemd door een werknemer van OnePlus in een chatgesprek, alhoewel de vraag is hoeveel waarde we hier precies aan moeten hechten.

Evan Blass

Ook heeft Evan Blass weer even van zich laten horen en na eerst al een persrender op het wereldwijde web te hebben geplaatst heeft hij nu de specificaties genoemd. Ook die nemen we natuurlijk met een korreltje zout, maar in de afgelopen tijd zijn deze al veel vaker genoemd en daarbij heeft Blass het vaak bij het juiste eind. Volgens de smartphonelekker wordt het toestel voorzien van een 5,5 inch-schem met een full HD-resolutie van 1920x1080 pixels, is er een 16 megapixel-camera op de achterkant te vinden en is NFC aanwezig, waar dat ontbreekt bij de OnePlus 2.

Ook noemt hij de Snapdragon 820-chipset en spreekt hij over 64GB opslag. Over werkgeheugen noemt hij echter niks en volgens de geruchten gaan we dan ook varianten met 4GB of 6GB zien. Eerder liet Blass al weten dat het toestel een AMOLED-scherm en 3000mAh-accu bevat. Daarbij plaatste hij een screenshot, waarop te zien was dat er al werd getest met Android N. Onder andere op XDA wordt er zwaar getwijfeld aan dat plaatje, omdat het lijkt te gaan om iemand die fanatiek heeft gefotoshopt. Het toestel zal in eerste instantie worden uitgeleverd met Android 6.0 Marshmallow en de Oxygen OS-schil.

Bron: Twitter, AndroidAuthority en XDA-Developers

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk