OnePlus 2 krijgt officieel geen Android 7.0 Nougat meer

OnePlus 2 krijgt officieel geen Android 7.0 Nougat meer

OnePlus 2 in de kou

De OnePlus 2 kent geen gelukkige historie. Het toestel werd minder positief ontvangen dan de One, en dat kwam mede door de Snapdragon 810 die regelmatig te heet werd. Combineer dit met de toen nog jonge en niet optimale software van OxygenOS, en mensen werden niet gelukkig van de OnePlus 2. OnePlus beloofde gelukkig wel dat het toestel de update naar Android Nougat zou krijgen. Deze Androidversie is nu al ruim 8 maanden oud, en tot op heden bleef het akelig stil wanneer de update zou komen.

De Chinese fabrikant OnePlus heeft tot nu toe meerdere smartphones uitgebracht, uitgerust met OxygenOS als eigen ontwikkelde versie van Android. Updates voor deze devices worden dan ook door het ontwikkelteam van OnePlus zelf geleverd, iets wat blijkbaar dus niet altijd even goed gaat.

Helaas is geen nieuws in dit geval slecht nieuws, want tegenover Android Authority heeft OnePlus bevestigd dat de OnePlus 2 geen Android Nougat zal ontvangen. Eerder was al bekend gemaakt dat de OnePlus 2 de update naar Android O niet zal krijgen. OnePlus zegt dat de klantenservice al langer meldt dat de OnePlus 2 geen Nougat zal ontvangen. Verder zijn ze 'blij met wat we doen op het gebied van software. We hebben al bevestigd dat Android O naar de OnePlus 3 en 3T komt. Geen Android Nougat voor de OnePlus 2 is dus niks nieuws en we denken dat mensen dit al weten.'

De reden dat de OnePlus 2 blijft hangen op Android Marshmallow is dat toen de OnePlus 2 werd gelanceerd het software-infrastructuur team nog niet in plaats was, aldus OnePlus. Dit zou kunnen duiden op de recente samensmelting van de teams van HydrogenOS en OxygenOS.

De OnePlus 2 werd met Android 5.1 Lollipop gelanceerd, en heeft dus slechts één grote versie-update gehad. Normaal gesproken krijgt een smartphone minimaal twee grote versie-updates.

De verklaring van OnePlus zal gebruikers zeker niet kunnen bekoren. Onlangs was er al een actie opgestart tegen de langzame en weinige updates van oudere OnePlus toestellen. Deze actie heeft klaarblijkelijk weinig invloed gehad. Het is te hopen dat OnePlus zich met de OnePlus 3 en 3T zich wel aan zijn afspraken houdt, zeker omdat dit toestel een stuk meer is verkocht dan de OnePlus 2. Het kan de reputatie van OnePlus beschadigen voor toekomstige kopers als het bedrijf voor deze toestellen ook geen (tijdige) updates weet te leveren.

Bron: Android Authority

OnePlus 2
3300 mAh
5.5 inch - 1920x1080 px
16/64 GB
Snapdragon 810

Meer info

OnePlus 2
3300 mAh
5.5 inch - 1920x1080 px
16/64 GB
Snapdragon 810

Meer info

Lees meer over:
OnePlus

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties