Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

OnePlus 2: alles wat we weten op een rijtje

· 26 juli 2015

De OnePlus wordt aanstaande week gepresenteerd en het bedrijf probeert net als vorig jaar een hele buzz te creëren rondom deze aankondiging. OnePlus heeft inmiddels al verschillende specificaties bevestigd, maar ook doen nog verschillende geruchten de ronde. Wat weten we tot nu toe over dit aankomende toestel en wat denken we te weten, dat lees je in deze round-up van de OnePlus 2.

OnePlus

Nog één hele nacht slapen en dan zal OnePlus zijn tweede smartphone presenteren. Het bedrijf is inmiddels bekend om de eerste smartphone die zij uitbrachten met de naam One en het eerste artikel over deze Chinese start-up verscheen in december 2013 op Androidworld. Op 27 juli aanstaande 19.00 lokale tijd zal de OnePlus 2 onthuld worden (04.00 in de nacht van maandag 27 juli op dinsdag 28 juli in Nederland en België). Hiervoor kon je een OnePlus Cardboard aanschaffen, om de presentatie in virtual reality mee te maken via deze app, maar ook zonder bril zal het evenement te volgen zijn. Het bedrijf heeft in de afgelopen weken al verschillende technische specificaties bekendgemaakt en in dit artikel hebben wij die en alle geruchten en vermoedens nog eens op een rijtje gezet.

Update: het toestel is gepresenteerd: OnePlus 2 officieel: topsmartphone met USB-C en vingerafdrukscanner

Processor

Het toestel zal beschikken over een Snapdragon 810-chipset, maar wel de 2.1-revisie die minder warmte-problemen moet hebben. Ook heeft het bedrijf laten weten hiervan op de hoogte te zijn en maatregelen te hebben genomen, zodat de OnePlus 2 niet zo warm zal worden als bij de concurrentie die gebruikmaakt van deze chipset. Er is onder andere gebruikgemaakt van koelpasta en grafiet op verschillende plekken in het toeste en de processor is ook wat teruggeklokt om hitte tegen te gaan.

Lees ook: OnePlus 2 krijgt Snapdragon 810-processor 'zonder hitte-problemen'

OnePlus 2-teaser

USB-poort

Er zal een nieuw type USB-poort te vinden zijn in de OnePlus 2. Hierbij kan de oplaadkabel op twee manieren in het toestel worden gestoken en kan er data worden gesynchroniseerd of kan het toestel worden opgeladen. Ook heeft OnePlus enkele nieuwe technologieën geimplementeerd, waarop ze patent hebben, maar wat dit precies is, is nog afwachten.

Lees ook: OnePlus 2 krijgt USB-C poort

OnePlus 2-teaser

Biometrische beveiliging

Een vingerafdrukscanner is ook aan boord, zo heeft het bedrijf officieel laten weten, maar meer details over deze vorm van biometrische beveiliging heeft het bedrijf  nog niet losgelaten. Deze sensor zal zeer waarschijnlijk aan de voorkant van het toestel te vinden zijn, iets wat onder andere werd bevestigd door verschenen foto's van het toestel via een Chinese keuringsinstantie.

Lees ook: 'OnePlus 2 krijgt vingerafdrukscanner die beter werkt dan bij de iPhone'

OnePlus 2-teaser

Werkgeheugen

Het toestel zal uitgerust worden met 4GB LPDDR4 geheugen wat een snellere bussnelheid heeft dan LPDDR3-geheugen wat tegenwoordig ook nog in vele smartphones te vinden is. Daarnaast is ook het stroomverbruik hiervan iets minder, wat weer resulteert in een iets langere accuduur.

Lees ook: OnePlus krijgt 4GB aan snel werkgeheugen

OnePlus 2-teaser

Wat weten we nog meer?

De OnePlus 2 zal uit worden gebracht in drie varianten, waaronder een 'Europese', die zal werken met de bekende LTE-banden, zodat deze smartphone in Nederland en België bij elke provider op het 4G-netwerk te gebruiken is. Via een AMAA (Ask Me Almost Anything) die werd gehouden op 9 juli via Reddit werd er ook nog naar buiten gebracht dat het toestel een 3300mAh accu aan boord krijgt, kleiner wordt dan de OnePlus One, dat er weer StyleSwap-covers uit worden gebracht en dat draadloos laden of een hartslagsensor niet aanwezig zullen zijn in het toestel. Een prijs voor het toestel die werd genoemd door één van de oprichters van het bedrijf 'lag onder de $ 450'. De camera wordt een 13 megapixel-exemplaar en een Auto Laser Mode-functie is ook aanwezig, maar Optical Image Stabilization lijkt te ontbreken.

Ook zal er weer gebruikgemaakt gaan worden van een invite-systeem, waardoor je eerst zo'n uitnodiging moet bemachtigen voordat je een OnePlus 2 aan zal kunnen schaffen. OnePlus zegt dit systeem wel aangepast te hebben, zodat meer mensen sneller zo'n invite kunnen bemachtigen en dus een toestel kunnen bestellen. Zo worden er dit jaar ook fysieke uitnodigingen weggegeven en is er inmiddels ook een inschrijflijst geopend als je interesse hebt in dit toestel. Qua software zal het toestel voorzien worden van Oxygen OS, door OnePlus zelf ontwikkelde software gebaseerd op Android Lollipop.

OnePlus 2-invites

Wat denken we te weten?

Ook is er nog veel onduidelijk over het toestel, waaronder de definitieve prijs en ook is er nog de vraag of we meerdere varianten qua werk- of opslaggeheugen zullen gaan zien. Ook qua beeldschermresolutie doen verschillende verhalen de ronde en er wordt gesproken over een full HD of Quad HD-resolutie van respectievelijke 1920x1080 of 2560x1440 pixels en ook de beeldschermdiagonaal is nog niet bevestigd.

Over het uiterlijk zijn de meningen ook nog verdeeld, maar foto's die zijn verschenen via een Chinese keuringsinstantie lijken toch het definitieve design te hebben getoond, ook al is niet iedereen daar over te spreken. Ook zijn er filmpjes verschenen van het toestel die ditzelfde uiterlijk, met de vingerafdrukscanner op de voorkant, laten zien, dus we kunnen er wel vanuit gaan dat de OnePlus 2 er zo uit gaat zien. Een render gebaseerd op deze twee lekken verspreid via onder andere Twitter.

OnePlus 2-render
Zeer waarschijnlijk komt er ook minimaal één variant op de markt met de ruimte voor twee SIMkaarten, maar of de Europese versie hier ook over zal gaan beschikken is nog de vraag. Eén van die SIMkaartslots zou ook gebruikt kunnen worden voor het plaatsen van een microSD-kaartje, zodat extern geheugen toevoegen wel mogelijk zou worden in tegenstelling tot de OnePlus One.

Wat verwacht jij?

Wat verwacht jij nog te gaan zien bij de OnePlus 2 of waar hoop je op? Zet jij dinsdag vroeg in de ochtend de wekker om dit 'evenement' live mee te maken, blijf je de hele nacht wakker of ga je niet mee met de #HYPE die OnePlus probeert te creëren en lees je het later allemaal wel? 

Update: het toestel is gepresenteerd: OnePlus 2 officieel: topsmartphone met USB-C en vingerafdrukscanner

De nieuwste artikelen over OnePlus 2 Launch

OnePlus 2: reserveringslijst geopend, VR-app gelanceerd en toestel op video vastgelegd

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (22)
Bezig met laden van reacties...