OnePlus toont de werking van zijn 120Hz-scherm in een video

OnePlus toont de werking van zijn 120Hz-scherm in een video

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

OnePlus 120Hz-scherm

Dat we een 120 Hz-scherm van OnePlus in 2020 mogen verwachten is een feit. De fabrikant kondigde zijn nieuwe 120Hz-Fluid Display deze week officieel aan en hoogstwaarschijnlijk zullen de OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro ermee uitgerust worden. Om de werking van het scherm met een 120Hz verversingssnelheid te demonstreren, brengt Pete Lau via Twitter een demo naar buiten.

In het filmpje zet Lau het 60Hz-scherm, waar de meeste smartphones momenteel over beschikken, naast een 120Hz-scherm om aan te tonen dat het nieuwe Fluid Display beelden veel vloeiender weergeeft.

Bekijk de tweet hier

MEMC-chip en pop-upcamera

In onderstaande tweet verduidelijkt Lau de techniek die gebruikt wordt om video's ook op 120Hz te kunnen tonen. OnePlus gebruikt hier een MEMC-chip voor. MEMC staat voor motion estimation / motion compensation en voegt extra frames aan een video toe om deze op een 120Hz-scherm te kunnen weergeven.

Het 120Hz-scherm is terug te schakelen naar 60Hz en de MEMC-chip kan uitgeschakeld worden, mocht je er geen behoefte aan hebben, meldt Lau in een interview met The Verge.

Bekijk de tweet hier

De afbeelding hieronder kreeg The Verge van OnePlus en toont de plaats van de MEMC-chip in een telefoon. De afbeelding toont tevens een pop-upmechanisme voor een camera. Dat zou betekenen dat de geruchten over een camera-inkeping in het scherm niet op waarheid berusten.

MEMC-chip in een OnePlus-telefoon

OnePlus laat ook in het interview weten dat het voor de ontwikkeling van dit OLED-scherm samenwerkt met Samsung. Volgens de laatste geruchten krijgt de Samsung Galaxy S20 Plus ook een scherm met een verversingssnelheid van 120 Hz.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk