OnePlus 10T komt zonder alert slider en Hasselblad-camera

OnePlus 10T komt zonder alert slider en Hasselblad-camera

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OnePlus bevestigt dat zijn aankomende OnePlus 10T-toptoestel zal verschijnen zonder een Hasselblad-camera en de bekende schuifknop voor geluid en meldingen. We krijgen ook een verklaring van het merk te horen. Het lijkt erop dat de OnePlus 10T voordeliger zal zijn dan de Pro-versie.

OnePlus 10T-schuifknop

Vorig jaar moesten we het zonder doen, maar OnePlus brengt de T-serie van flagships terug met de OnePlus 10T. We kregen al renders van de telefoon te zien en we weten dat OnePlus hem voorstelt op 3 augustus. Nu bevestigt het merk dat er voor de camera van de toptelefoon geen samenwerking is aangegaan met het cameramerk Hasselblad en ook de vertrouwde alert slider moest op de schop.

Na het zien van de gelekte renders uitten heel wat fans hun kritiek op die keuzes die OnePlus heeft gemaakt en daarom geeft hoofdesigner Hope Liu een woordje uitleg bij The Verge. De schuifknop ontbreekt volgens hem bij deze telefoon om ruimte vrij te maken onder de behuizing voor andere componenten. De knop neemt te veel plaats in op het moederbord en als de alert slider zou blijven, zou de telefoon te dik worden.

Door de slider weg te halen kan OnePlus een grote accucapaciteit aanbieden, efficiënter snelladen en het maakt een beter gsm-signaal mogelijk. Nog volgens Hope Liu krijgt de OnePlus 10T in totaal 15 verschillende antennes voor een beter mobiel bereik. Volgens geruchten komt de telefoon ook met een 150W snellader, in plaats van de 80W oplader van de Pro-versie.

Renders van de OnePlus 10T zonder zijn alert slider en Hasselblad-merknaam

Renders van de OnePlus 10T zonder zijn alert slider en Hasselblad-merknaam

Geen Hasselblad-camera 

De hoofdontwerper brengt daarnaast meer duidelijkheid rond de cameraopstelling die ditmaal niet in samenwerking met Hasselblad is ontwikkeld. OnePlus wilde volgens hem een flagship uitbrengen dat "ultieme prestaties" levert bij de gekozen prijsklasse. Volgens Liu krijgt de 10T een 50 MP Sony IMX766-camera die foto's maakt met 10-bit-kleuren en in HDR. Verder is er nog een groothoekcamera en een macrolens. De topman bevestigt ook dat de smartphone een 6,7 inch schermpaneel heeft.

OnePlus' verklaring lijkt erop te wijzen dan de OnePlus 10T goedkoper zal zijn dan de OnePlus 10 Pro die dit voorjaar werd onthuld. De telefoon kiest voor een eenvoudigere cameraopstelling en OnePlus richt zich op snelladen en algehele prestaties. Kijk jij uit naar de OnePlus 10T-lencering? Laat het ons weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk