OnePlus 10T en Pro ontvangt OxygenOS 13 bèta 2: alle nieuwe functies

OnePlus 10T en Pro ontvangt OxygenOS 13 bèta 2: alle nieuwe functies

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OnePlus-gebruikers met een OnePlus 10T of OnePlus 10 Pro kunnen hun telefoon bijwerken met de tweede bètaversie van OxygenOS 13. OnePlus verbetert het zogenaamde 'Aquamorphic'-design, er is ook een nieuwe widget en verbeteringen voor het always-on-scherm.

OnePlus OxygenOS 13 Bèta 2

Op maandag heeft Google zijn Android 13-update vroeger uitgebracht vergeleken met vorig jaar, en ook OnePlus staat al dichter bij een stabiele Android 13-update. De tweede bèta van OxygenOS 13 is nu wereldwijd beschikbaar en hij komt met heel wat nieuwe functies. Dat maakt OnePlus bekend op zijn forum.

In de eerste bèta onthulde OnePlus zijn 'Aquamorphic'-design van OxygenOS 13, dat gebaseerd is op de vloeiende eigenschappen van water. Het merk heeft nu de kleuren van het thema aangepast zodat ze voor meer visueel comfort zorgen bij gebruikers. Lettertypes zijn beter leesbaar geworden en animaties tonen vloeiender en natuurlijker.

Meeting Assistant, Always on en meer

Een nieuwe functie is de 'Meeting Assistant' die je tijdens vergaderingen helpt om minder snel afgeleid te zijn door je telefoon. Je meldingen worden subtieler weergegeven. Verder is er ook een nieuwe wereldklok-widget die de tijd in verschillende tijdzones toont. OnePlus heeft ook opnieuw meer bewerkfuncties voor screenshots toegevoegd en OnePlus gaat automatisch gevoelige gegevens in je screenshots vervagen, dat om je privacy te beschermen. Daarnaast zijn er verbeteringen voor de snelle instellingen, de mediaplayer en Shelf. Die laatste verschijnt standaard als je op het startscherm omlaag veegt.

Met deze update introduceert het merk ook verbeteringen voor zijn always-on-scherm. Er zijn meer instellingen voor gebruikers en je kan Canvas nu op meer verschillende manieren bewerken. OnePlus heeft ook de geluidseffecten van Dolby geoptimaliseerd en het heeft 'Kids Space' toegevoegd. Met die laatste functie kan je de schermtijd van kinderen beperken en er zijn ook beschermende functies voor de ogen.

Gerelateerde artikelen

OxygenOS 13 bèta 2 installeren

Bovenstaande functies, nog meer nieuwigheden en oplossingen voor fouten kan je ook terugvinden in de volledige changelog die OnePlus deelt. Op het forum vind je ook de benodigde ROM's waarmee je de tweede bèta van Android 13 installeert op de OnePlus 10T of OnePlus 10 Pro. Wie de eerste bèta van OxygenOS 13 heeft geïnstalleerd, zal een melding ontvangen die stelt dat de update beschikbaar is voor jouw telefoon.

Twee weken geleden stelde OnePlus zijn OnePlus 10T-vlaggenschip voor, en je kan hier onze review ontdekken. Bovenop de verbeteringen die OnePlus toevoegt aan OxygenOS 13 zijn er ook heel veel functies die van Android 13 afkomstig zijn. Dit zijn de nieuwigheden in Android 13 en deze OnePlus-telefoons krijgen binnenkort de nieuwe Androidversie. Ga jij de tweede bèta van OxygenOS 13 installeren of wacht je geduldig op de stabiele versie? Laat het ons weten in de reacties.

  • Uitermate snelle prestaties
  • Uitermate snel opladen
  • Geen alert slider
  • Bouwkwaliteit voelt niet premium aan
Bekijk meer specificaties

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk