'Met One UI 5.0 maakt Samsung de interface sneller'

'Met One UI 5.0 maakt Samsung de interface sneller'

Samsung gaat met One UI 5.0 de interface van smartphones versnellen. Het gaat animaties verbeteren en optimaliseren voor moderne smartphoneschermen. One UI 5.0 brengt Android 13 naar Samsung-telefoons en de update komt in het najaar.

One UI 5.0-animaties

Google komt eind deze zomer met de stabiele versie van Android 13 voor Pixels. Ontwikkelaars zijn druk aan het werk en deze week verscheen de derde bètaversie. Maar ook bij Samsung zitten softwareontwikkelaars niet stil en Sammobile komt met nieuwe informatie over One UI 5.0. Dat is de nieuwe versie van zijn softwareschil die is gebaseerd op Android 13.

Samsung gaat de interface van Android 13 sneller maken zodat je sneller door je telefoon kan navigeren. Animaties gaan er vloeiender uit zien en dan in het bijzonder op telefoonschermen met een hogere verversingssnelheid, waaronder LTPO-schermen. Dit soort panelen verversen het scherm vaak tot 120 keer per seconde en in elk van die frames gaan animaties mooier lijken.

Met de snellere interface moet de gebruikservaring ook beter worden. Het klinkt als een kleinigheid, maar vlottere animaties geven je ook het gevoel dat je telefoon sneller is. In dit artikel leggen we je uit hoe je op alle Android-toestellen de animaties versnelt.

Beschikbaarheid

We verwachten dat Samsung in de komende maanden een bètaversie van Android 13 aankondigt voor zijn toptoestellen. Zo laat het bedrijf ook gebruikers mee de software testen, al zal de bèta mogelijk niet in Nederland en België toegankelijk zijn.

De stabiele update voor One UI 5.0 komt vermoedelijk later dit jaar enkele weken na Samsungs Developer Conference, en die was vorig jaar in oktober. De Samsung Galaxy S22 zal dan naar verwachting als eerste de Android 13-update krijgen. Krijgt jouw Samsung-telefoon Android 13? Dat lees je hier. Wat wil jij graag zien in One UI 5.0? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung en Android 13? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Lees meer over:
Samsung Android 13 One UI 5

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties