OnePlus wil de perfecte Androidsmartphone maken en verkopen

OnePlus wil de perfecte Androidsmartphone maken en verkopen

OnePlus

Het bedrijf OnePlus heeft naar eigen zeggen bij de Nexus-lijn van Google gezien dat het mogelijk is om wereldwijd online smartphones te verkopen. Met de slogan #NeverSettle begint OnePlus aan een nieuw avontuur met als doel de allerbeste smartphone te maken die er momenteel te krijgen is. Peter Lau vat het als volgt samen:

"We will never be different just for the sake of being different. Everything done has to improve the actual user experience in day-to-day use."

Vrij vertaald zegt hij dat OnePlus geen zaken gaat verzinnen om maar uniek te zien. Alles wat OnePlus zal verzinnen en maken zal in dienst zijn van de ervaring en gebruiksgemak.

Kans

Vroeger was het maken van een telefoon alleen voorbehouden aan de groten der aarde, maar tegenwoordig hoeft dat niet meer. Er is genoeg kennis en techniek aanwezig om een smartphone te produceren buiten de grote merken om. Een groot distributie-netwerk is ook niet meer noodzakelijk want de Nexus 4 en Nexus 5 hebben bewezen dat je wereldwijd kunt verkopen via het internet.

Daarmee kun je alle groothandels, vervoerders, retailers en dergelijke buitensluiten en de marge verhogen en/of de verkoopprijs laag houden. Of Lau weer in zee gaat met CyanogenMod is nog niet zeker. Er is wederzijds respect voor elkaars handelswijze, dus niets staat een samenwerking in de weg.

Beschikbaarheid

Op de website OnePlus.net heeft men een forum geopend waar iedereen kan deelnemen aan een of meerdere discussies over hoe de eerste telefoon van OnePlus er uit zal moeten zien. Men verwacht dat het eerste product van Lau zijn nieuwe avontuur in de eerste helft van 2014 uit de fabrieken zal rollen. Naast smartphones denkt het bedrijf ook aan andere producten, zoals wearables. Wellicht zien we dus al op korte termijn een smartwatch van het bedrijf

Bron: The Verge

OnePlus One
3100 mAh
5.5 inch - 1920x1080 px
16/64 GB
Snapdragon 801

Meer info

OnePlus One
3100 mAh
5.5 inch - 1920x1080 px
16/64 GB
Snapdragon 801

Meer info

Lees meer over:
OnePlus

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties