Onderzoek: 'Gebruikers hebben het minst vertrouwen in Facebook en TikTok'

Onderzoek: 'Gebruikers hebben het minst vertrouwen in Facebook en TikTok'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Amerikanen hebben het minste vertrouwen in de bedrijven TikTok en Facebook. De techbedrijven Google en Amazon slagen er dan weer wel in om het vertrouwen van gebruikers te winnen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek in de Verenigde Staten.

Vertrouwen techbedrijven

Facebook en TikTok zijn de techbedrijven waar gebruikers het minste vertrouwen in hebben. Dat blijkt uit een enquête die het consultantbureau SeoClarity afnam bij 1057 Amerikanen. De Onderzoekers wilden te weten komen in welke techbedrijven mensen het meeste vertrouwen hebben.

43 procent van de ondervraagden heeft geen vertrouwen in TikTok, en slechts 28,1 procent geeft uitdrukkelijk aan dat ze wel vertrouwen hebben in de app. Facebook staat van de tien onderzochte bedrijven op de tweede hoogste plaats als het om wantrouwen gaat bij de gebruiker. Google doet het opvallend goed en weet 65,7 procent van de mensen te bekoren, dat is het hoogste cijfer uit de test. Al zegt 21,2 procent aan de andere kant dat ze wel degelijk een probleem hebben met Google. Samsung doet het op dat vlak dan weer beter, want slechts 13 procent heeft geen vertrouwen in het bedrijf.

Onderzoek: 'Gebruikers hebben het minst vertrouwen in Facebook en TikTok'

Afbeelding: SeoClarity

Gezien de ernstige sancties waarmee Huawei in de VS te maken heeft, scoort het bedrijf nog relatief goed als het om vertrouwen gaat bij de Amerikaanse consument. Huawei staat na TikTok op de tweede laatste plaats als het om uitgesproken vertrouwen gaat, maar mensen hebben wel meer wantrouwen namens Twitter dan tegenover Huawei.

Gerelateerde artikelen

Sociale media-apps

Verder blijkt ook uit de test dat 61,9 procent van de ondervraagden vindt dat sociale media-apps meer regulering vereisen. Daarnaast vindt bijna drie vierde van de Amerikanen die deelnamen dat sociale mediabedrijven zelf verantwoordelijk zijn voor het factchecken van content.

Onderzoek: 'Gebruikers hebben het minst vertrouwen in Facebook en TikTok'

Afbeelding: SeoClarity

66,7 procent zegt ook dat sociale mediasites duidelijk mogen markeren wanneer het gaat om nepnieuws. In januari gebeurde dat meermaals op Twitter bij tweets van de toenmalige Amerikaanse president Donald Trump. Zijn account werd uiteindelijk permanent verbannen.

In welk techbedrijf of in welke app heb jij het minst vertrouwens? En waarom? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk