Onderzoek: bijna iedere Nederlander heeft een mobiele telefoon (+poll)

Onderzoek: bijna iedere Nederlander heeft een mobiele telefoon (+poll)

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Uit onderzoek blijkt dat bijna iedereen in Nederland tussen de 16 en 80 jaar heeft een mobiele telefoon. Daarnaast gebruikt 23 procent van alle Nederlanders zijn of haar privételefoon ook voor het werk.

Mobiele telefoons in Nederland

Volgens representatief onderzoek van Telecompaper is de mobiele telefoon een vast onderdeel van onze inboedel: "In februari 2021 bedroeg de penetratie van mobiele telefoons in Nederland 99 procent." Slechts 1 procent van de Nederlandse bevolking, ongeveer 126.000 Nederlanders mensen, heeft geen mobiele telefoon.

Onderzoek: bijna iedere Nederlander heeft een mobiele telefoon (+poll)

Samsung Galaxy S21 Plus

Telefoon van het werk

Telecompaper heeft in hetzelfde onderzoek ook gevraagd of de privételefoon voor het werk gebruikt wordt: "23 procent van alle Nederlanders geeft aan zijn of haar privé telefoon ook voor het werk te gebruiken." Opvallend is dat de groep 24-35 jarigen hun privételefoon meer voor het werk gebruiken dan het gemiddelde over alle leeftijdsgroepen.

  • Eén privételefoon: 84 procent
  • Meerdere privételefoons: 3 procent
  • Gebruikt privételefoon ook voor het werk: 23 procent
  • Telefoon van de zaak: 12 procent

Daarnaast is de telefoon van de zaak niet erg populair, maar 12 procent heeft zo'n zakelijke telefoon. Volgens Telecompaper is het krijgen van een telefoon als onderdeel van de arbeidsvoorwaarden steeds minder belangrijk geworden. Werknemers gebruiken liever hun eigen telefoon. 'Bring Your Own Device' (BYOD) is een trend die daarentegen wel steeds populairder wordt.

Gerelateerde artikelen

Meerdere privételefoons

Er is ook nog een categorie die twee mobiele telefoons privé gebruikt en die categorie beslaat 3 procent van alle Nederlanders. Telecompaper heeft niet onderzocht waarom deze mensen meerdere privételefoons gebruiken. Het zou volgens de marktonderzoeker kunnen gaan om Nederlanders met een expat- of migratieachtergrond. Zij gebruiken dan een tweede telefoon met een simkaart uit het moederland om zo goedkoper internationaal te kunnen bellen.

Wij zijn benieuwd naar jouw telefoon(s)! Hoeveel heb je er en waar gebruik je ze voor? Laat het ons weten in de poll hieronder.

Onderzoek: bijna iedere Nederlander heeft een mobiele telefoon (+poll)

OPPO Find X3 Lite

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk