Omzetten naar IBAN: handige Android-app voor aanpassen rekeningnummers

Omzetten naar IBAN: handige Android-app voor aanpassen rekeningnummers

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

IBAN

Een IBAN-nummer (International Bank Account Number) wordt gebruikt voor internationale betalingen, maar ook in Nederland is dit nu een verplicht item geworden. Het is relatief eenvoudig een ouderwets rekeningnummer om te zetten naar IBAN, maar je moet er wel de juiste tools voor hebben. Banken hoeven dit niet meer te doen vanaf 1 augustus en online zijn er vele sites te vinden die dit nog voor je doen. Met de app Omzetten naar IBAN is het makkelijk om een rekeningnummer aan te passen naar IBAN.

Omzetten naar IBAN

De naam van de is weinig verhullend en geeft exact aan wat de app doet. Het startscherm geeft een aantal invoervelden waaronder de banknaam, hier kunnen vooralsnog alleen Nederlandse banken gekozen worden, maar in de volgende update wordt de optie voor Belgische banken bekeken. Vervolgens kan het rekeningnummer ingevuld worden en er verschijnt meteen een IBAN en eventueel BIC/SWIFT om direct te gebruiken. Een handige optie van Omzetten naar IBAN is de mogelijkheid om een bepaald nummer op te slaan, voor frequenter gebruik. Het is mogelijk een eigen naam mee te geven aan de opgeslagen rekeningen zoals 'Spaarrekening kinderen'. Indien gewenst is de app te beveiligen met een wachtwoord, waarvan de invoer niet altijd even soepel verloopt. Het lijkt net of deze de snelheid van typen niet kan bijhouden.

De Omzetten naar IBAN ziet er fris en overzichtelijk uit en is daarnaast in het welbekende Holo Design gegoten door de ontwikkelaar. Deze app is naast handig ook nog eens goed uitgewerkt. Alhoewel de app gratis wordt aangeboden zijn er wel advertenties te vinden, soms fullscreen. Er zit een zogenaamde 11-proef in, die controleert of het een bestaand nummer is.

Beschikbaarheid

De Omzetten naar IBAN app voor Android is gratis te downloaden door op onderstaande button te klikken.

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk