Officieel: Xiaomi Mi 11 Pro en Ultra-lancering op 29 maart

Officieel: Xiaomi Mi 11 Pro en Ultra-lancering op 29 maart

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Op 29 maart haalt Xiaomi het doek weg van zijn krachtigste vlaggenschepen. We krijgen dan de Mi 11 Pro te zien en de Mi 11 Ultra, dat maakte het merk bekend op Chinese sociale media. Het lijkt erop dat de toestellen ook buiten China beschikbaar zullen zijn.

Xiaomi-lancering

Xiaomi organiseerde eind vorig jaar een apart lanceringevenement voor de Xiaomi Mi 11 die we alvast uitgebreid op de redactie konden testen. Xiaomi wist het toestel zo sterk onder de aandacht te brengen, maar het merk is nog niet klaar met de reeks. Op Chinese sociale media heeft het nu bekend gemaakt dat op 29 maart de lancering volgt van de Xiaomi Mi 11 Pro en de Mi 11 Ultra.

Beide toestellen zijn al uitgebreid gelekt, elk op hun eigen manier. Over de Mi 11 Pro kregen we verspreid al heel wat lekken over de 8 MP periscoopcamera en het hoogwaardige scherm. De Ultra-variant was in één klap te zien in een gelekte hands-on video, en we ontdekten zo dat hij een klein tweede scherm had naast de cameraopstelling.

Mi 11 Ultra-specificaties

Ondertussen is er ook al meer bekend over de specificaties van de Ultra, Xiaomi's krachtigste vlaggenschip. Hij verschijnt met een 50 MP hoofdcamera, een 48 MP groothoekcamera en een 48 MP periscoopcamera die 120x zoom moet mogelijk maken. Daarnaast geeft Xiaomi de telefoon een 5000 mAh accu en komt hij met een 67 watt snellader. Opmerkelijk is dat de telefoon ook met een vermogen van 67 watt draadloos zal kunnen opladen. Tot slot gebruikt het merk de Snapdragon 888 en een groot AMOLED-scherm met een QHD-resolutie en 120 Hz verversingssnelheid.

Gerelateerde artikelen

We verwachten dat de Mi 11 Pro en Mi 11 Ultra ook bij ons beschikbaar zullen zijn, want Xiaomi maakte al op Twitter bekend dat er op het zelfde moment van de Chinese lancering ook een wereldwijd evenement is. Al is het nog steeds mogelijk dat de fabrikant daar slechts één van deze telefoons voorstelt. De Mi 10 Ultra bracht Xiaomi vorig jaar enkel uit in zijn thuisland.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Xiaomi? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk