Officieel: Xiaomi 13-lancering is uitgesteld: dit is er aan de hand

Officieel: Xiaomi 13-lancering is uitgesteld: dit is er aan de hand

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De lancering van de Xiaomi 13 is uitgesteld, dat maakt Xiaomi bekend. We hebben ook nog geen informatie over een nieuwe datum. De Xiaomi 13 Pro is verder te zien op foto's.

Xiaomi 13-lancering uitgesteld

Op 1 december zou Xiaomi in China alles vertellen over de nieuwe Xiaomi 13-serie. Die bestaat alleen uit een basismodel en een Xiaomi 13 Pro, want over een goedkopere X-variant is dit keer niets naar buiten gekomen. Op Chinese sociale media heeft het merk nu bekend gemaakt dat de lancering van de toestellen is uitgesteld.

Xiaomi geeft daarbij geen verklaring, maar het heeft vermoedelijk te maken met de ernstige verspreiding van het coronavirus in China. Dat maakt het moeilijker om een fysiek evenement te organiseren. De Xiaomi 13 moest het eerste nieuwe vlaggenschip van 2023 worden en ook de eerste smartphone die met een Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-chipset verschijnt. Dit uitstel heeft naar verwachting weinig invloed op de Nederlandse en Belgische markt, want bij ons liggen de telefoons doorgaans pas op een later moment in de winkels. China krijgt altijd de primeur.

Xiaomi 13 Pro-foto's

Ondank dat uitstel blijft de geruchtenmolen we gewoon draaien. De geruchtenverspreider Abhishek Yadav laat op Twitter een foto zien van de achterkant van de Xiaomi 13 Pro en we zien drie daarbij verschillende kleuren. De achterkant bestaat telkens uit één kleur en de afwerking lijkt glanzend te zijn. De grote vierkante camera-eiland trekt de aandacht naar zicht toe en dat een beetje denken aan de iPhone 14. Wat opvalt is ook het Leica-logo, want Xiaomi werkte voor de camera van de Xiaomi 13 Pro samen met het Duitse merk.

De Xiaomi 13-telefoons zullen als eerste werken met MIUI 14, de vernieuwde softwareschil van Xiaomi die volledig is aangepast aan Android 13. Op andere foto's kunnen we lezen dat de Pro-versie werkt met 8 GB RAM, maar vermoedelijk zijn er nog meer varianten. We bespreken nog meer over de specificaties in dit artikel. Wat denk jij van de Xiaomi 13 Pro? Laat het ons weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk