Officieel: Play Store binnenkort ook op Chromebook te gebruiken

Officieel: Play Store binnenkort ook op Chromebook te gebruiken

Play Store naar ChromeOS

Google heeft officieel bekend gemaakt dat de ondersteuning er gaat komen. Dat wil zeggen dat het voor Chromebook-gebruikers mogelijk wordt om de Play Store te benaderen om apps en games te downloaden. Hierdoor wordt het aanbod apps op ChromeOS vele malen groter.

In de blogpost die Google online zette zijn een aantal details te vinden over hoe Android-apps draaien op Chromebooks. Zo weten we nu dat ook het toetsenbord en muis zal gaan werken binnen de apps en dat ontwikkelaars drie schermformaten kunnen programmeren. Interessant is ook het feit dat de filemanager en notificaties tussen Android en ChromeOS geïntegreerd worden.

Met de aankondiging van de Play Store op ChromeOS maakt Google het ecosysteem nog completer. Zo is het voor Android-gebruikers nog eenvoudiger om gebruik te maken van een Chromebook. Op deze manier wil Google een nog groter deel van de laptopmarkt overnemen. Een concrete tijdlijn is niet gegeven voor de lancering, maar het zal later dit jaar worden.

Via: Android Developers

Lees meer over:
Chrome

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties