Officieel: Nothing Phone (2) krijgt high-end processor

Officieel: Nothing Phone (2) krijgt high-end processor

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Nothing heeft op het op het Mobile World Congress in Barcelona bekend gemaakt dat de Phone (2) een high-end processor krijgt. De opvolger van de Phone (1) zal namelijk worden uitgerust met een chipset uit de Snapdragon 8-serie. Dit is de high-end lijn van chipfabrikant Qualcomm.

High-end chipset, maar welke?

De Phone (2) gaat gebruik maken van een vlaggenschip-processor. Dit heeft Nothing gemeld op het MWC in Barcelona waar wij ook bij waren. De techfabrikant heeft nog niet bevestigd welke processor het precies wordt. We weten wel dat de chipset uit de Snapdragon 8-serie van Qualcomm komt. Processoren uit deze serie zijn steevast de snelste chipsets die je in een Android-smartphone kunt vinden. We gaan ervan uit dat Nothing gebruik gaat maken van de 8+ Gen 1- of de 8 Gen 2-chipset.

Eerstgenoemde is het topmodel van vorig jaar. Deze processor zal dus iets goedkoper te integreren zijn voor Nothing, maar wel minder snel zijn dan de 8 Gen 2-chip. Veel nieuwe geruchten hebben het over de Snapdragon 8 Gen 2 als dé processor van de Phone (2), maar niets is nog zeker.

Sprong in kracht en prestaties

In een tweet spreekt Nothing over een ''sprong in kracht en prestaties''. Daarnaast bevestigt de fabrikant nogmaals dat de Phone (2) zal worden uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 8-serie chipset.

Gerelateerde artikelen

De Nothing Phone (1) draaide nog op de midrange Snapdragon 778G+-chip. In combinatie met de schone Android-schil loopt deze smartphone al zeer soepel, de Phone (2) belooft hier dus een nog grotere sprong in te gaan maken. Naast de processor is er nog niet veel bekend over de nieuwe smartphone van Nothing. We denken dat het toestel een 5000 mAh accu zal krijgen en weer gaat beschikken over een 120 Hz AMOLED-paneel. Zodra we meer weten, lees je dat natuurlijk op Androidworld.

Kijk jij uit naar de Nothing Phone (2)? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

  • Bijzonder en luxueus design
  • Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Nog niet helemaal af (foutjes in software)
  • Niet geheel water- en stofdicht
Bekijk meer specificaties

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk