Officieel: HTC komt met nieuwe telefoon op 28 juni, dit weten we

Officieel: HTC komt met nieuwe telefoon op 28 juni, dit weten we

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

HTC gaat een nieuwe smartphone voorstellen die gericht is op toepassingen rond virtual reality en de metaverse. Op 28 juni vertelt het merk er alles over tijdens een lanceringsevenement, maar een teaserafbeelding onthult al een tipje van de sluier.

HTC-lancering

HTC waagt op 28 juni opnieuw een sprong in de smartphonemarkt, dat blijkt uit aankondigingen op Facebook en Twitter. Het bedrijf is er duidelijk op gericht om het anders te doen dan de concurrentie, dat bleek al toen het voor de eerste keer sprak over zijn telefoon die is gericht op de metaverse.

Bij het geplande evenement hoort ook een teaser en die verwijst ook weer naar virtual reality-toepassingen. We zien de vermelding 'Viveverse', een verwijzing naar zijn ecosysteem van Vive-headsets. Daarnaast zien we de contouren van het aankomende toestel alvast. Rechts zijn duidelijk de volumeknoppen zichtbaar en er is een opmerkelijke inkeping aan de bovenkant: mogelijk voor een 3,5 mm audiojack. Links zien we ook een inkeping en het is niet duidelijk waar die voor zal dienen. Er is überhaupt naar heel weinig bekend over het toestel. De telefoon zou een flagship zijn, maar de specificaties zijn nog niet gelekt.

De teaserafbeelding die htc deelt

De teaserafbeelding die htc deelt

Cryptotelefoon

Het is ook niet duidelijk welke toepassingen van virtual reality deze aankomende telefoon zal introduceren. De LG G5 is een voorbeeld van een telefoon die in verbinding stond met een VR-headset, maar dat heeft consumenten nooit aangesproken. Toch had de LG-telefoon natuurlijk ook geen ecosysteem van VR-producten achter zich. We hebben verder ook manieren gezien waarop telefoons werken als een VR-headset, dat was met onder andere de Cardboard-, Daydream- en Mirage Solo-headsets.

Eerder probeerde HTC ook al om successen te behalen met een niche smartphone die speciaal is gefocust op het verhandelen van cryptomunten. Hij had een 6,0 inch Full HD LCD-scherm, een Qualcomm Snapdragon 845-processor en een dubbele selfiecamera. De Exodus-1 kreeg in 2019, een jaar na de lancering, nog een goedkopere variant: de Exodus 1s.

De populairste artikelen over HTC

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk