Officieel: Huawei stelt zijn eerste 5G-modem voor, de Balong 5000-chipset

Officieel: Huawei stelt zijn eerste 5G-modem voor, de Balong 5000-chipset

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Balong 5000

De Balong 5000 is Huawei's 5G-modem die onder meer zijn vouwbare telefoon van het snellere 5G-netwerk moet voorzien. Huawei heeft ook meteen het eerste commerciële apparaat voorgesteld die van de technologie gebruik maakt, een router genaamd Huawei 5G CPE. dat toestel schakelt automatisch tussen 5G- en 4G-verbinding.

De Balong 5000-modem behaalt downloadsnelheden die de limieten van 4G sterk overschrijden, afhankelijk of hij de lage of hoge frequentiebanden van het 5G-spectrum gebruikt kan hij respectievelijk downloadsnelheden behalen van 4,6 gigabits per seconde (gbps) of 6,5 gbps. In dat laatste geval vertienvoudigd hij de limieten van 4G LTE.

Vermeende opvouwbare Huawei concept

Eén van Huawei's 5G-telefoons zal al zeker een vouwbare smartphone zijn

Eerste 5G-telefoons

Natuurlijk kan je pas van 5G-technologie met je smartphone gebruik maken als je netwerkprovider ook effectief een 5G-verbinding aanbiedt en daar knelt voorlopig voor ons nog het schoentje. Hoewel we dus op het Mobile World Congress de eerste commerciële telefoons zullen zien die de technologie ondersteunen, zullen we er voorlopig in Nederland nog weinig voordeel uit kunnen halen.

Naast Huawei zal ook Samsung binnenkort zijn eerste 5G-telefoon, een speciale variant van de Galaxy S10, lanceren tijdens het Galaxy Unpacked-evenement. De speciale 5G-variant van de Galaxy S10 zou de Galaxy S10 X heten en het toestel komt vermoedelijk met de Qualcomm X50-modem die de concurrentie zal aangaan met de Balong 5000 van Huawei. De Qualcomm X50. Het is nog niet bekend of we de Galaxy S10 X en de 5G-telefoon van Huawei ook in Nederland zullen zien verschijnen.

Samsung Galaxy S10 serie gelekt

Evan Blass lekte onlangs deze beelden van de nieuwe Galaxy S10-reeks

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk