NVIDIA verkoopt Shield TV zonder controller voor 199 euro

NVIDIA verkoopt Shield TV zonder controller voor 199 euro

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Nieuw Shield-pakket

In 2013 liet NVIDIA zich voor het eerst zien in de Android-wereld met de NVIDIA Shield. Dit bijzondere apparaatje is een soort XBox-controller met scherm, wat het een interessante portable console maakt. De Shield kreeg een opvolger in de vorm van de Shield Tablet, die onder andere te gebruiken is met een gamecontroller die lijkt op die van de originele Shield.

In maart 2015 introduceerde NVIDIA de Shield TV. Deze streamingbox draait op Android TV en is tot nu toe nog steeds de krachtigste streamer op de markt. Begin dit jaar verscheen er nog een nieuwe versie van de Shield TV, die qua specificaties gelijk is aan de box uit 2015, maar een stuk compacter is. De Shield TV 2017 werd tot nu toe standaard geleverd met een afstandsbediening en gamecontroller.

Concurrentie met Apple TV

Nu Apple deze week met de nieuwe Apple TV 4K komt, wil NVIDIA zijn product aantrekkelijker te maken voor mensen die nog twijfelen over welke streamingbox ze aan moeten schaffen. Door een pakket te bieden met dezelfde prijs als de Apple TV en, net als bij het Apple-apparaat, alleen een afstandsbediening. Daarnaast benadrukt het bedrijf dat apps als die van Amazon Prime, Kodi, Google Play Films en YouTube of helemaal niet beschikbaar zijn op Apple TV, of niet in 4K streamen. Daar staat tegenover dat veel bedrijven vermoedelijk eerder geneigd zijn apps te ontwikkelen voor Apple TV dan voor Android TV.

De Shield TV biedt nog een aantal andere interessante voordelen, zoals de mogelijkheid om tv op te nemen en terug te kijken (nog niet in Nederland en België), biedt met Plex een ingebouwde mediaserver en de opslagcapaciteit kan worden uitgebreid door middel van een USB-harddisk. Met GeForce Now is het mogelijk om games in hoge kwaliteit te streamen vanaf NVIDIA-servers, maar daar zul je wel een gamescontroller voor moeten gebruiken.

NVIDIA Shield TV aanschaffen

Het NVIDIA Shield TV-pakket met afstandsbediening is vanaf nu te pre-orderen bij NVIDIA voor 199 euro. De apparaten zullen op 18 oktober verstuurd worden. Het pakket met afstandsbediening en controller blijft ook beschikbaar en is te koop voor 239 euro. Een losse gamecontroller met microfoon en hoofdtelefoonaansluiting kost 79 euro. De reguliere Shield TV heeft 16GB aan met een USB-schijf uitbreidbare opslag, de grotere Shield TV Pro met 500GB-schijf blijft ook te koop voor 349 euro.

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk