Nvidia Shield TV heeft nieuwe snelle instellingen en betere Google Home-ondersteuning

Nvidia Shield TV heeft nieuwe snelle instellingen en betere Google Home-ondersteuning

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Nvidia Shield-update

Soms kan je een apparaat kopen en achteraf erg teleurgesteld zijn door de mate waarin het ondersteuning krijgt. Het is iets dat je vroeger geregeld zag met Android-vlaggenschepen in de beginjaren van Android. Ik maakte het zelf mee met mijn HTC Desire HD. HTC's vlaggenschip uit 2010 was razendsnel, had een goede camera en een mooi scherm voor die tijd, maar een jaar na lancering de update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich krijgen, was er niet bij.

Gelukkig is het updatebeleid bij de meeste fabrikanten verbeterd, en soms kan een apparaat je zelfs aangenaam verrassen. De Nvidia Shield TV is daar een voorbeeld van, want deze Android TV-box uit 2015 blijft regelmatige updates krijgen. Vorig jaar hebben we ook de nieuwe Shield TV getest in een review. We bekijken wat er verbeterd is in versie 7.2 van Shield TV.

Foto van NVIDIA Shield TV 2017 met controllers

Verbeteringen

Onlangs raakte bekend dat de Shield TV nieuwe commando's krijgt voor Google Assistent. Die commando's zijn nu verwerkt in de 7.2 update. Je kan nu tegen je slimme speaker zeggen: "Zet Shield aan" of "Speel Androidworld-video's op YouTube op Shield". YouTube werkt bovendien nu met 5.1 surround-geluid op de Shield. Daarnaast kan je nu de afstandbediening van je Android TV-box nu ook gebruiken om het volume van een soundbar te wijzigen die met je televisie verbonden is.

Verder heeft Shield ook een volledig nieuw snelle instellingenmenu gekregen dat je vanaf nu zelf kan personaliseren. Ga naar Instellingen > Systeem > Snelle instellingen personaliseren. Vervolgens kan je het menu naar wens aanpassen.

Gelekte afbeelding van NVIDIA Shield TV 2017

Beschikbaarheid

Je Shield TV geeft een melding als hij de 7.2-update ontvangen heeft. Vervolgens moet je op de melding tikken om de update te installeren op je apparaat.

YouTube

YouTube

YouTube is het videoplatform van Google en het is het populairste platform voor video's wereldwijd. Dagelijks gebruiken meer dan 122 miljoen mensen YouTube, dat blij ..

Related articles

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk