NVIDIA Shield TV ontvangt update naar Android 9.0 Pie

NVIDIA Shield TV ontvangt update naar Android 9.0 Pie

NVIDIA Shield TV

De eerste NVIDIA Shield TV stamt uit 2015 en in 2017 volgde vernieuwde variant. Beide zijn interessante mediastreamers met de mogelijkheid om Android-games te spelen. De NVIDIA Shield TV (2015) zal qua Androidversie is inmiddels geüpdatet van Android 6.0 naar Android 7.0 Nougat naar Android 8.0 Oreo en nu krijgen de NVIDIA Shield TV (2015) en de NVIDIA Shield TV (2015) een update naar Android 9.0 Pie. Op de redactie werd al gezegd: "Nvidia zou ook smartphones moeten maken."

Shield Experience 8.0 rolt nu dus uit met Android Pie, de laatste beveiligingsupdate, een vernieuwd instellingenmenu en een verbeterde aanmeldprocedure voor nieuwe gebruikers. Vooral de laatste verbetering komt voor nieuwe gebruikers van pas. Je hoeft namelijk niet meer je afstandsbediening te gebruiken om gebruikersnamen en wachtwoorden in te geven, de telefoon neemt het grotendeels over. Daarnaast is er nu autofill die gegevens automatisch voor je kan invullen als je dat wilt.

NVIDIA Shield TV - Shield Experience 8.0

Nieuwe games en functies

NVIDIA vermeldt nog een aantal interessante zaken in de changelog zoals 'match content color space'. Hiermee kun je automatisch de weergavemodus schakelen om nauwkeurigere kleuren te leveren, of je nu op het startscherm bladert of je favoriete film in HDR bekijkt. De gamestreamingdienst GeForce Now bevat nu meer dan 20 nieuwe games, Dolby Digital Plus 5.1 voor 640 kbps audio via Netflix, een nieuwe interface voor Twitch, 4K-content voor Prime Video, de nieuwe MotoGP-app en nog veel meer.

Downloaden

De update van 940.80 MB is op de redactie sinds gisteravond op drie Shields beschikbaar. Hebben jullie hem al binnen? Wat vind je van de vernieuwingen? Laat het weten in de reacties!

Screenshot van Shield Experience 8.0

Bedankt voor de tips iedereen!

Lees meer over:
NVIDIA

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties