Nvidia Shield TV krijgt langverwachte Android 11-update binnen

Nvidia Shield TV krijgt langverwachte Android 11-update binnen

De Nvidia Shield TV is al jaren de populairste (en misschien ook wel de beste) Android TV-mediaspeler op de markt. Niet alleen qua mogelijkheden maar ook qua update-ondersteuning. Die ondersteuning wordt vandaag voortgezet voor elk model dat Nvidia ooit heeft uitgebracht.

Shield TV ontvangt Android 11

Nvidia gaf een tijdje geleden aan dat het Android 10 wilde overslaan en de Nvidia Shield TV en Shield TV Pro meteen van Android 11 zou gaan voorzien. Daarna startte de fabrikant een bètaprogramma om de Androidversie te testen, en even later werden de recovery images van de update gepubliceerd. Nu alles getest is, is het tijd voor de uitrol van de stabiele versie van Android 11 foor de mediaspelers. Vanaf deze week kunnen eigenaren van een Shield-mediaspeler de Android TV 11-update verwachten.

Nvidia Shield TV krijgt langverwachte Android 11-update binnen

Meer goodies in de update

Naast de nieuwe Androidversie bevat de Nvidia Shield Experience 9-update nog meer verbeteringen. Zo is er een verbeterde Gboard-app met Google Assistent-ondersteuning. Je kan het slimme hulpje in elk zoekvak in het hele systeem opdrachten geven of vragen stellen. Ondersteuning voor aptX Bluetooth-headsets is ook aan boord.

Stadia-spelers krijgen ook een leuke extra, want Nvidia brengt ondersteuning voor de Stadia-knop naar zijn eigen Shield Controller, evenals Xbox- en PlayStation-controllers. De volledige lijst met verbeteringen vind je hier.

  • Android-beveiligingsupdate van september 2021
  • Ondersteuning voor aptX-compatibele Bluetooth-headsets
  • Bluetooth-apparaten automatisch ontkoppelen in de slaapstand
  • Audioresolutie van content kan worden aangepast
  • Nieuwe Gboard-toetsenbordopties
  • Nieuwe Energiebesparingsinstelling
  • Ondersteuning voor Stadia-knoppen bij Xbox-, Playstation- en SHIELD-controllers
  • Aanvullende bugfixes

Heb jij de update al op je Nvidia Shield binnen gekregen? Welke Shield heb je? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Nvidia Shield TV

De Nvidia Shield TV is onderdeel van NVIDIA nieuwste generatie mediastreamers en maakt van iedere televisie een smart-tv. Het apparaat heeft een snelle Tegra X1+-processor en ondersteunt Dolby Vision en Dolby Atmos. Verder kan het HD-streams upscalen om de beelden met behulp van kunstmatige intelligentie in 4K-kwaliteit te kunnen streamen.

€ 149

Nvidia Shield TV Pro

De Nvidia Shield TV Pro is onderdeel van NVIDIA nieuwste generatie mediastreamers en maakt van iedere televisie een smart-tv. Het apparaat heeft een snelle Tegra X1+-processor en ondersteunt Dolby Vision en Dolby Atmos. Verder kan het HD-streams upscalen om de beelden met behulp van kunstmatige intelligentie in 4K-kwaliteit te kunnen streamen.

€ 199,99

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties