NVIDIA Shield Experience 8.0.1 lost 4K-problemen deels op

NVIDIA Shield Experience 8.0.1 lost 4K-problemen deels op

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

NVIDIA Shield Experience 8.0.1

In augustus ontving de NVIDIA Shield een update naar versie 8.0. Hiermee werd de mediastreamer tevens voorzien van Android Pie, de laatste beveiligingsupdate, een vernieuwd instellingenmenu en een verbeterde aanmeldprocedure voor nieuwe gebruikers. Helaas ondervonden enkele NVIDIA-bezitters problemen met het streamen van 4K-content en daar moet met Experience 8.0.1 deels een einde aan komen. Dat meldt NVIDIA op zijn forum.

NVIDIA Shield Experience 8.0.1

Deels aangezien de problemen met deze update helaas niet in zijn geheel worden opgelost: "We just released software upgrade 8.0.1 which is a big step towards resolving the 4K streaming issue on select apps. We expect most apps will resume 4K soon via upcoming server-side updates. We’ll keep updating this thread as apps return to 4K." Apps die problemen geven met het afspelen van 4K-content zullen nog een server-side-update nodig hebben. NIVIDIA zal via zijn forum melden wanneer dit het geval is. Zo heeft de Vudu-app 4K-streamen op de Shield uitgeschakeld en zal dit voor zijn gebruikers dus weer in moeten schakelen.

Naast bovenstaande fix zijn er nog een aantal problemen opgelost zoals een aangepaste volume-slider, en oplossingen voor problemen met de Play Store en de verbinding met de controller en Shield-afstandsbediening. Dit en meer kun je hier allemaal teruglezen.

NVIDIA Shield Experience 8.0.1

Downloaden

De update is volgens Androidworld-lezer Hans beschikaar op zijn Shield TV en op de redactie wordt 8.0.1 momenteel geïnstalleerd. Heb jij problemen ondervonden met het streamen van 4K-content op de NVIDIA Shield? Laat het ons weten in de reacties.

Bedankt voor de tip Hans!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk