Nvidia roept opladers van Shield TV's en Shield-tablet's terug vanwege afbreekgevaar

Nvidia roept opladers van Shield TV's en Shield-tablet's terug vanwege afbreekgevaar

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Nvidia Shield

Nvidia is een bedrijf die naast videokaarten ook mobiele hardware produceert. Dit heeft het bedrijf een tijdje gedaan met tablets onder de naam Nvidia Shield. Daarnaast maakt Nvidia de Shield TV, een console die op Android TV draait. Beide apparaten moeten natuurlijk van stroom voorzien worden. Nvidia leverde daarom bij de apparaten een adapter mee, die in Europese stopcontacten past.

Nu blijkt uit een mail die door Nvidia wordt rondgestuurd dat deze stroom-adapters van de Nvidia Shield tablet en Nvidia Shield TV die tussen juli 2014 en juni 2017 zijn meegeleverd worden teruggeroepen. De terugroepactie geldt ook voor de wereldopladers van Nvidia. Er is namelijk kans dat de voorkant met de twee pinnetjes afbreekt. Dit is natuurlijk erg gevaarlijk aangezien dit kortsluiting en een flinke schok kan veroorzaken. Daarom kan er worden deelgenomen aan een 'vrijwillig programma' waarmee je deze voorkant van de oplader kan laten vervangen. Je moet je daarvoor eerst registeren voor het omruilprogramma via deze link.

Stappenplan

Op deze site staat ook een stappenplan hoe je kan herkennen of jouw oplader omgeruild moet worden. Er zijn twee manieren mogelijk. Hiervoor moet je in beide gevallen je oplader open klikken. Hierna moet je opzoek naar 3 afgedrukte rijen op je oplader. Zoek rij nummer 16 op, en check de laatste twee vakjes. Staan hierin géén rondjes gedrukt? Dan komt je oplader in aanmerking voor het omruilprogramma.

Een tweede manier om te checken of je oplader omgeruild moet worden is door opzoek te gaan naar de letter 'B' die in één van de hoeken van de oplader staat. Is dit niet het geval? Ook dan mag je oplader terug naar Nvidia en kom je in aanmerking voor een nieuwe voorkant. Je kan via bovenstaande link alle instructies met uitleg en afbeeldingen nog een keer nalezen.

Mag je je oplader ruilen, dan moet je een formulier met je gegevens invullen. Hierbij moet je ook aangeven of je een wereldoplader hebt, een Shield Tablet oplader, of een Shield TV-oplader. Nvidia benadrukt dat alleen de Europese adapters kwetsbaar zijn, en dat andere apparaten of adapters geen gevaar lopen. Het is dus even opletten geblazen als je een apparaat van Nvidia hebt.

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk