Prijsverlaging Shield Tablet, € 200 nieuwe prijs

Prijsverlaging Shield Tablet, € 200 nieuwe prijs

NVIDIA Shield Tablet

De Shield Tablet van NVIDIA was te verkrijgen in twee varianten, namelijk een model met 16GB opslaggeheugen, zonder LTE-mogelijkheden en een versie met 32GB opslaggeheugen en wel 4G-ondersteuning. De prijs voor deze tablets lag respectievelijk op € 299,99 en € 399,99, maar NVIDIA heeft nu een prijsverlaging aangekondigd.

Een 32GB-model met LTE zal uit de handel worden gehaald, dus als je er daar nog een van wilt scoren is het een kwestie van de juiste winkel zoeken. De vernieuwde variant van de 16GB-tablet gaat verkocht worden als NVIDIA Shield Tablet K1, en gaat € 199,99 kosten en is per direct voor die prijs verkrijgbaar.

De hardware is identiek als de huidige versie. Zo is er een 8 inch beeldscherm aanwezig met een resolutie van 1920x1200 pixels. Voor de rest zien we 2GB werkgeheugen, een NVIDIA Tegra K1-processor, twee vijf megapixel-camera's en een 6700mAh-accu.. Ook een microSD-kaartslot, stereospeakers en een miniHDMI-poort zijn op de tablet te vinden. Een stylus of lader worden bij deze K1-variant niet meegeleverd, om kosten te besparen.

NVIDIA Shield Tablet - overview

Eind juli van dit jaar werd er nog opgeroepen tot een 'terugroepactie' van NVIDIA, omdat de accu brandgevaarlijk was. Hierbij konden gebruikers checken of ze zo'n brandgevaarlijke accu aan boord hadden en na het invoeren van verschillende gegevens werd een nieuwe tablet thuisgestuurd. Accessoires zoals de Shield cover of een controller blijven los verkrijgbaar. Ook beloofde de fabrikant dat de update naar Android 6.0 Marshmallow binnen 'enkele maanden' beschikbaar zal zijn, wat aanzienlijk langer duurt dan bij de uitrol van Android 5.1.1 Lollipop, waarbij NVIDIA één van de eerste fabrikanten was.

Bron: NVIDIA

Lees meer over:
NVIDIA Shield Tablet

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties