Nubia Z20 met tweede scherm komt op 14 oktober naar Nederland

Nubia Z20 met tweede scherm komt op 14 oktober naar Nederland

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Nubia Z20

Veel smartphonefabrikanten willen graag een traditionele scherminkeping of 'notch' vermijden en bedenken dan alternatieven zoals een pop-up selfiecamera, of zelfs een dubbele gemotoriseerde camera. Sommige fabrikanten willen dan weer de - doorgaans betere - hoofdcamera inzetten om ook dienst te doen als selfiecamera, zoals Samsung bijvoorbeeld doet met de Galaxy A80.

Nubia borduurt met zijn Z20 verder op dat laatste principe. Het Chinese bedrijf gaat alleen zijn hoofdcamera niet naar de voorkant laten draaien zoals Samsung dat doet, maar het tovert daarentegen een tweede scherm op de achterkant. Je wil immers jezelf zien wanneer je een selfie neemt. Aan de achterkant zit een 5,1 inch Full HD AMOLED-scherm met een resolutie van 2.340 bij 1.080 pixels. Beide schermen werken onafhankelijk van elkaar; je kan tussen twee apps wisselen door de telefoon om te draaien.

Nubia Z20 met twee schermen

Specificaties

Aan de voorkant heeft het randloze scherm dezelfde resolutie, maar het gaat om een groter 6,42 inch exemplaar met HDR10-ondersteuning. Beide zijn ze beschermd door een laag Corning Gorilla Glass 5. De telefoon kreeg verder een Snapdragon 855 Plus-chipset, samen met 8 GB aan werkgeheugen en 128 GB opslag. De telefoon heeft een 4.000 mAh-accu, die via de 27 watt snellader kan opladen.

Als we de camera's bekijken, dan vinden we een 48 MP-hoofdcamera, met optische beeldstabilisatie en een 16 MP-groothoeklens die foto's neem in een hoek van 122 graden. Ten slotte is er nog een 8MP-telelens die 3x 'optische zoom' ondersteunt.

Beschikbaarheid

De Nubia Z20 is vanaf 14 oktober in Europa te koop via de eigen website van het Chinese smartphonemerk. Hij komt in de kleuren Twilight Blue en Diamond Black. De prijs van de telefoon is nog niet bekend, maar we verwachten dat het merk met een competitief prijskaartje zal komen.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk