Nu downloaden: Google lanceert belangrijke patch voor Pixels

Nu downloaden: Google lanceert belangrijke patch voor Pixels

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google heeft een belangrijke softwareupdate uitgebracht voor Android 13. Het gaat om allerlei verschillende Pixel-toestellen die zo snel mogelijk de update nodig hebben, want er zit een zwakte in de software die spoedig moet worden opgelost. Wat het zwak precies inhoudt, dat meldt Google echter niet.

Update voor Pixel

We raden je aan om zodra de update beschikbaar is, tot downloaden over te gaan om zo snel mogelijk de nieuwste, beste software te hebben draaien. Het kan zijn dat je de update nog niet hebt: Google geeft aan dat het een paar weken nodig heeft om het naar alle beoogde Pixels te sturen. Je krijgt een melding op je scherm wanneer het zover is.

Er worden in de update uiteraard wel meer problemen gefikst, maar er is blijkbaar één specifiek zwakte dat wat ernstiger lijkt. Google maakt er weinig woorden aan vuil: het zegt alleen dat het zwak mogelijk al wordt geëxploiteerd, al is dat nog niet grootschalig aan de hand. Wil je weten of je al de juiste Android-versie hebt draaien? Geen probleem, hier is een lijstje met softwareversies die het meest up-to-date zijn, per toestel:

 • Pixel 4a (5G):    TQ3A.230901.001
 • Pixel 5:                TQ3A.230901.001
 • Pixel 5a (5G):    TQ3A.230901.001
 • Pixel 6:                TQ3A.230901.001
 • Pixel 6 Pro:         TQ3A.230901.001
 • Pixel 6a:              TQ3A.230901.001
 • Pixel 7:                TQ3A.230901.001
 • Pixel 7 Pro:         TQ3A.230901.001
 • Pixel 7a:              TQ3A.230901.001
 • Pixel Tablet:       TQ3A.230901.001.B1
 • Pixel Fold:          TQ3C.230901.001.A1

Je kunt op je telefoon zien welke versie van de software je gebruikt. Dat zie je bij Instellingen -> Over apparaat/info telefoon. Daar wordt vaak al weergegeven welke versie je hebt draaien. Het gaat om de september-update, dus mocht je nog op augustus zitten, dan loop je achter. Let op, dit gaat vooralsnog alleen om Pixel-toestellen.

Wat zijn beveiligingsupdates?

Beveiligingsupdates worden regelmatig uitgebracht door telefoonfabrikanten om kwetsbaarheden in de software op te lossen. Deze kwetsbaarheden kunnen worden misbruikt door hackers om toegang te krijgen tot je telefoon en je persoonlijke gegevens te stelen. Het is daarom belangrijk om je telefoon altijd up-to-date te houden met de nieuwste beveiligingsupdates.

Heb jij al een beveiligingsupdate binnen?

Als je nog geen melding hebt ontvangen van de beveiligingsupdate, kun je deze handmatig controleren. Ga hiervoor naar Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren. Als de update beschikbaar is, wordt deze automatisch geïnstalleerd.

Door je telefoon, smartwatch en tablet altijd up-to-date te houden met de nieuwste beveiligingsupdates kun je het apparaat beter beschermen tegen cyberaanvallen. Het is daarom belangrijk om deze updates zo snel mogelijk te installeren.

Heb jij de update al binnen op je Pixel? Laat het nu achter in de reacties hieronder.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk