NS Flex laat je treinreizen en achteraf betalen

NS Flex laat je treinreizen en achteraf betalen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

NS Flex - achteraf betalen

NS gaat dit jaar een proef starten met een kleine groep reizigers, die dan met de bus, tram, metro en trein kunnen reizen, en hiervoor achteraf een factuur krijgen. Daarnaast kunnen zij straks met de NS-app onderweg allerlei opties aan- of uitzetten, zoals upgraden naar eersteklas of maandelijks hun abonnement aanpassen aan hun actuele reisgedrag.

Op deze manier hoeven reizigers dus niet meer hun OV-chipkaart van tevoren op te waarderen. De kosten worden namelijk pas aan het einde van de maand afgeschreven via automatische incasso. Op deze manier krijgen ze meteen inzicht in hun reisgegevens, maar ook hun reiskosten.

Naast het reizen met het openbaar vervoer kan men met NS Flex straks ook een fiets stallen of een OV-fiets huren. In de toekomst komen hier nog diensten bij als het gebruik van een huurauto of een taxi.

Beschikbaarheid in 2018

NS Flex is in de loop van 2018 beschikbaar zonder abonnement voor een eenmalig bedrag van €10,- inclusief een OV-chipkaart. NS Flex kan aangevuld worden met een abonnement. bijvoorbeeld korting tijdens daluren. NS biedt deze flexibele manier van reizen volgend jaar gefaseerd aan. De NS Reisplanner-app zal tegen die tijd ook een update ontvangen. Op saldo blijven reizen is ook mogelijk met NS Flex.

Deze app krijgt overigens nog meer handige functies. Vanaf begin volgend jaar is het in deze app mogelijk om realtime te zien waar in de trein nog lege zitplaatsen te vinden zijn. Verder biedt de app info over de lengte of samenstelling van een trein en heeft het een bus- en treinradar, met daarop de actuele locatie van bussen en treinen in heel Nederland.

Via: NS

NS

NS

Van je huis naar je afspraak in de stad, vanuit je werk naar je B&B-adres; plan je reis naar elk adres met de NS-app. De NS-app zit vol met nuttige functionalite ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk