NS-app laat vanaf nu zien of je OV-fiets op slot staat

NS-app laat vanaf nu zien of je OV-fiets op slot staat

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De NS is een proef begonnen met een luidspreker. De stem uit die luidspreker moet ervoor zorgen dat reizigers niet vergeten het slot van de OV-fiets te sluiten voordat ze de stalling verlaten. Die extra controle is nu ook beschikbaar in de NS-app.

NS OV-fietsen

NS introduceerde begin 2021 een nieuw slot dat gekoppeld is aan de OV-chipkaart. Hierdoor moesten reizigers sneller en makkelijker een OV-fiets kunnen huren. Als je een OV-fiets hebt ontgrendeld met je OV-chipkaart, dan is het sinds april 2022 ook in de NS-app te zien dat je een fiets gebruikt. Wil je de fiets weer inleveren, dan kan je in de NS-app zien waar je hem het beste kan inleveren. Je vindt dan de stalling die het dichtste bij jou in de buurt is.

Daar komt nu nog een nieuwe mogelijkheid bij. Vanaf vandaag hoor je in de fietsenstalling van station Den Bosch “Sluit het slot” uit een luidspreker. Dat bericht moet jou als reiziger eraan herinneren om het slot van de OV-fiets te sluiten voor het verlaten van de stalling. Hans Hilberdink, product expert bij NS licht toe: “Met deze proef willen we reizigers een extra geheugensteuntje bieden om na het terugbrengen van de OV-fiets het slot te sluiten. De huur van de OV-fiets wordt namelijk na het sluiten van het slot gestopt. Gebeurt dat niet, dan loopt de huur automatisch door en dat is natuurlijk zonde van het geld.”

Gerelateerde artikelen

Nieuw in de NS-app

Als je je persoonlijke OV-chipkaart aan de NS-app hebt gekoppeld, kan je nu ook in de app controleren of de OV-fiets goed is ingeleverd. Handig, want bij twijfel of de fiets op slot staat, is een snelle blik in de NS-app genoeg. Ook is het mogelijk om via de app een melding te ontvangen bij de start en het einde van de fietsrit.

Wil je weten hoe je de OV-fiets op slot kunt zetten met je OV-chipkaart? Je vindt hier de uitgebreide uitleg. De NS biedt tevens elektrische OV-fietsen aan. Dat werkt hetzelfde als de gewone OV-fiets. Je laat je OV-chipkaart scannen en daar wordt het huurbedrag vanaf gehaald.

Meer NS-nieuws

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk